Beharangozó: Szpari-Paks avagy Balogh vs. Heffler

Holnap ismét a Városi Stadionban szerepel a Szpari, méghozzá a Paks ellen.

 Nyíregyháza Spartacus – DVSC-TEVA 1-1 5.000 néző(összefoglaló)
 Paksi FC – Győri ETO FC 2-0 1.100 néző (összefoglaló)

Előjelek: Az átigazolási szezon során a Paks erősödött az alábbi játékosokkal: Gévay Zsolt (Mezőkövesd), Bertus Lajos (Puskás Akadémia), Heffler Norbert (Sopron – kölcsönből vissza), Eppel Márton (MTK – kölcsönből vissza), Tamási Zsolt, valamint távozott Simon Attila (Wolfsberg), Nagy Olivér (Haladás), Bori Gábor (DVTK), Éger László (visszavonult), Windecker József (Győri ETO – kölcsönadása lejárt).
A tolnaiak az első fordulóban a Győri ETO-t győzték le 2-0-ra,  hazai környezetben Kecskés és Heffler góljaival.

Eddig a két csapat hatszor találkozott, melyeken két döntetlen mellett 3 paksi és 1 nyíregyházi győzelem született.

Szavazások:

A hajraszpari.hu által indított szavazás szerint a szurkolók 84%-a szerint a Szpari győztesen hagyja el a szombaton pályát.
Az NSO.hu szavazásai is hasonló eredményeket mutat: nso

Meccs előtti nyilatkozatok:

Csábi József:A héten dolgoztunk tovább, nincs megállás, mert ahogy a szezon előtt is mondtam, még koránt sem vagyunk készen. Éppen ezért óvatosságra intek mindenkit, különösen azért mert egy más felfogású, más játékot játszó ellenfél következik. A Paks az első találkozón magabiztosan győzött le egy élcsapatot, jó erőkből áll, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Hét közben voltak kisebb problémáink, de úgy tűnik mindenki bevethető. Annak nagyon örülök, hogy a Debrecen elleni mérkőzésen egymásra találtunk a szurkolókkal, akik végig buzdítottak bennünket. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy újonc csapatnak a szurkolók rengeteg pluszt adnak, tényleg a 12. játékost jelentik, ezért most is számítunk rájuk, és kérem a segítségüket ! Természetesen győzni szeretnénk, de ez egy teljesen más mérkőzés lesz

Lucsánszky Tamás: – Nagyon örült a csapat, hogy ilyen sokan voltak kíváncsiak az első mérkőzésünkre. Folyamatosan hallható volt a buzdítás, ami a játékosokat ösztönözte. Ezúton szeretnénk megköszönni a szurkolóknak a segítséget, és hogy ennyien kijöttek ! Nagy részük volt abban, hogy pontot szereztünk, még egyszer köszönet érte ! Számítunk rájuk szombaton a Paks ellen is, de ezzel együtt a türelmüket kell hogy kérjem. Sajnos a beléptető rendszer kapacitása véges, ezért mindenkit arra kérek, hogy kicsit korábban jöjjenek a Városi Stadionba, így kényelmesebben bejuthatnak. Nagyon örültem és büszke voltam arra, hogy nálunk volt a fordulóban a legtöbb néző, jó lenne ezt megismételni a hétvégén. Több száz jegy már gazdára talált, így remélem ismét igazi futball hangulat lesz  a Paks ellen.

Csertői Aurél: – Ellenfelünk is jól kezdte a bajnokságot, hiszen hazai környezetben döntetlent játszott a bajnok Debrecen ellen. Masszívan, jó teljesítményt, jó játékot nyújtva sikert értek el. Keretükben több olyan játékos is található, akik szerepeltek már az NBI-ben. Tehát egyáltalán nem szabad újoncként kezeli őket. Nehéz dolgunk lesz, mivel stabilan futballoznak, és remek szurkolótáboruk van. Még a Győr ellen mutatott játékunkat is felül kell múlnunk, és nagyon fegyelmezettnek kell lennünk, ha nyerni szeretnénk. Márpedig ez a célunk.Olyan játékot kell játszanunk, amiben még jobban benne van az eredményesség. Számunkra ez az elsődleges, minden mást ennek kell alárendelnünk. A Győr ellen is voltak hibáink, szerencsére nem sok, de meg kell próbálnunk még kevesebbre redukálni.

Tamási Zsolt: –  Nagyon nehéz meccsre számítok. Biztos vagyok benne, hogy a nyírségiek szeretnék első győzelmüket megszerezni. Mi pedig folytatni szeretnénk a jó rajtot, mivel a Győr elleni sikerünk akkor válhat igazán értékessé, ha most szombaton is három pontot tudunk szerezni.

Heffler Tibor: – Közhely, de igaz: minden meccs más. Ugyan vannak alapok, amikből ki kell indulnunk, ilyen a stabil védekezés, a mezőnyben egymás kisegítése, az egységesség, de minden meccsre másképp építkezünk. Ebből következően más játékra lehet számítani tőlünk, mint amit a Győr ellen mutattunk. Ha fegyelmezetten fogunk játszani, és élni tudunk az adódó lehetőségekkel, akkor szerintem meglehet az újabb sikerünk.

Várható kezdőcsapatok:

A Szparinál mindenki bevethető, így akár az új igazolások is kezdhetnek. A paksi csapat valószínűleg ugyanúgy fog kezdeni, mint a Győr ellen. Tököli Attila ellenünk sem kerül be a keretbe.

Nyíregyháza:Balogh János- Jánvári Gábor,Fodor Ferenc,Gengeliczki Gergő,Szokol Zsolt – Mohamadou Abdouraman,Zoran Kostic – Rezes László,Koller Krisztián,Pekár László – Bajzát Péter

Paks:Molnár Péter – Heffler Tibor, Kovács Gábor, Gévay Zsolt, Báló Tamás – Kecskés Tamás, Tamási Zsolt – Könyves Norbert, Bertus Lajos, Bartha László – Eppel Márton

A mérkőzés szombaton 18.30-kor kezdődik. A SPORT TV élőben közvetíti a mérkőzést.

Jegyvásárlás
Jegyvásárlás(online)

Jó szurkolást, HAJRÁ SZPARI!

Subscribe
Visszajelzés
guest

*

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments