Hozzászólás: Válogatott

Pont erről van itt szó,hogy Sanyi bával így ment! Sok mindenért haragudhatok csányira,de azért külön is haragszom,mert végig tudta,hogy nem Eriksson, Heynckes vagy Rutten lesz a kapitány,hanem pintyőke,akivel mehet minden a régi kerékvágásban,sőt róla még jobban lepereg majd az a sok szar,amit a szutkolóktól kap, az érzékenyebb lelkületű egérbá val szemben. Tök égő,hogy mindenki tudja,mindössze azért válaszották meg kapitánynak,mert 40%át kéri csak a külföldiek gázsijának(persze nem csupán ezért..)

Tudta ő ezt végig,mégis hülyitette a magyar labdarúgás szerelmeseit,hogy majd ilyen és olyan kapitány lesz, és hogy teljesen más világ jön. Így utólag nagyon ciki,hogy már lassan csak Murinhot nem “nevezte ki” felhajtásból ,magyar kapitánynak…gyanús is volt már a sok név hallatán,hogy olyan edzők is szóba kerültek,akiknek eleve volt állásuk vagy sokkal jobb ajánlatuk (lásd Hiddinknek a holland kispad).

De hogy is akartunk mi komoly külföldi kapitányt,amikor a magyar fociból szinte kiutáltuk Leo Beenhakkert (rövid újpesti közreműködése során egy magyar senkiházi vadász(Csank) úgy megkritizálta,mintha ő lett volna mondjuk Brazilia kaptánya..), vagy amikor Sousa itt dolgozott és már lassan a fél mlsz köszönő viszonyban sem volt vele,mert nem bólogatott mindenre..hogy is képzeltük,hogy itt majd komoly edzők várnak Csányi mindenható Sándor hívó szavára,csak hogy megtapasztalhassák egy kicsit a magyar futballvezetők korruptságát, a magyar edzők felkészületlenségét,a magyar játékosok lustaságát és a magyar pályák 90%-ának igénytelen elmaradottságát..

Szóval fel kéne ébredni: nincs itt változás és nem is lesz, hiába van itt egy fociszerető kormány, hiába épülnek stadionok(azokkal már rég tartozott az állam a magyar focinak)Eközben a futballtársadalom lázasan dolgozik azon,hogy menjen minden tovább ahogy eddig..

Persze nem kellett ide feltétlenül külföldi kapitány, csak akkor épp nem értem miért nem  Herczeg András (bl csoportkör, el csoportkör) vagy Mészöly Géza (az mlszben dolgozik az utánpótlással) lett az új kapitány ???

Számomra nem létezik tovább a magyar válogatott, és a továbbiakban a magyar futball honi produkcióját sem fogom keverni a tv-ben látható külföldi focival. Igaz eddig sem kevertem, számomra meg ez az,ami megy tovább a régi kerékvágásban. Boldog új esztendőt magyarfutball….