Hozzászólás: Csevegő

Nagyon tetszett guru megfogalmazása: “tesco gazdaságos” erősítés :-). Teljesen egyetértek!

Azonban a vezetőségnek egy dologra nagyon kéne vigyázni: nem kellene a csapatot tavasszal kellemetlen helyzetbe hozni. Az ugyanis nagyon rossz tud lenni. És egy elhibázott erősítési stratégiával könnyen ide juthatunk. Az őszi eredmények elismerésre méltóak,de nyilvánvalóan kiderült a meccsekből,hogy komoly támadó igazolása nélkül ez a csapat nincs kész az nb1-re sőt még a feljutásra sem biztos. Én most a vezetésen azt kezdem érezni,hogy kicsit el van telve az őszi elsőségtől és elhiszi,hogy nem kell ide komoly erősítés. De kell! Igaz valóban elég lenne 3-4 labdarúgó, de nem ilyenek akiket eddig idehoztak!! Sztem  Molnár Marcell nem fogja megoldani a tavasszal Bajzát esetleges hiányát. És az külön zavar,hogy a vezetőség nem arra törekszik,hogy Bajzi mögé hozzon egy kész gólerős támadót, hanem a szélső játék megerősítése a cél és mindenféle középpályást ideigazol…

Tartok tőle,hogy Bajzát tehermentesítése és pótlása nincs megoldva és így nem is lesz, ez pedig csúnya szituba taszíthatja a csapatot tavasszal,mert a Dunaújváros és a Siófok pont olyan játékosokkal erősít,akik rutinosak és azonnali megoldást jelentenek.

Barczi Úr klubépítése pedig engem nem téveszt meg. Klubot építeni ugyanis az nb 1 mellett is lehet. Sőt ajánlatos! De ő már többször utalt rá,hogy nem baj ha nem jutunk fel,mert ő klubot épít. Persze nem is lenne jó előre kijelenteni ,hogy feljutunk,de ezekből az “erősítésekből” azért nem látok megnyugató tavaszt.

Apropó klubépítés. Ez a klub már a klubépítés sokadik lépcsőjénél tart:

Volt tisztogatás,stabilitás,anyagi háttér rendezése,új vezetés kialakítása, új keret kialakítása. REndezték az akadémia akreditációját és viszonyát a klubhoz.Új műfüves pálya létesült. És most ősszel már az eredmények is jöttek. Nem is akármilyenek! Tehát korántsem az építkezés elején járunk. Az hogy további időt kérne a vezetés,nem igazán reális ezek az eredmények után.

Reméljük nem is így lesz!

Én csak egyet kérnék a vezetéstől: 2010 őszén  ugyanígy az élen  telelt a csapat, 7 pont előnnyel –  és nem mi jutottunk fel. Ezt nem szabad megtenni még egyszer a szurkolókkal és ezzel a sportszerető várossal. Ezért kérem,hogy amikor az egész tavaszt megalapozó erősítések ideje van,ne hibázzuk  el azzal hogy nem kell ezt a csapatot túlzásban erősíteni!