Hozzászólás: Csevegő

Sziasztok!

Dolgoznom kellene, de nincs semmi kedvem, így gondoltam írok egy kicsit a csapatról.

Kezdésnek a jövőről:

– Molnár: emlékszem rá a Paksból és az MTK-ból is, nem egy rossz focista. Nem kész, nem húzóember, de jó kiegészítőember lehet. Sokatok szerint Bajzát mögé készebb focista kellene, de azt elfelejtitek, hogy pl egy Urbin nem jön ide azért, hogy padozzon. Márpedig egy feltolt ékkel játszunk, a csere csak akkor állhat be, ha Bajzát sérült, eltiltott. Nem egyszerű olyan embert találni, aki képes gólokat rúgni, de elüldögél a padon is.

– Ulviczki: nem rossz focista. Viszont szerintem nem jobb, mint Csordás, Minczér vagy Sándor. Rezneknél viszont jobb, úgy érzem ő kölcsönbe fog kerülni valahova, mert a posztján csak az ötödik játékos lesz és már nincs Ligakupa sem tavasszal. Mélyítésnek nem rossz igazolás!

Fodor, Rezes, Bouadla, Hrepka: Fodort nem ismerem, nem rémlik a játéka, nem fogom véleményezni. Esetleg annyit, hogy beleillik abba a sorba, ami a nyári és a mostani igazolásainkat jellemzi. Rezes viszont már más tészta: alapból nem szimpatikus, hogy hurkás, de ezen az utóbbi években muszáj voltam sokszor átlépni, most is megtenném. Viszont sehol sem mutatott még semmit. Nagyobb tehetségnek indult, mint Dzsudzsák, aztán nem lett belőle semmi. Már nem is lesz. Bouadla még a padra sem nagyon ült le a szomszédban. Nem tudom ennek mi az oka, de sok jót nem sejtet. Hrepka kiváló focista, de akaratgyenge, amolyan magyar sztárocska. Kicsit olyan Pákoliczos a stílusa, kérdéses számomra, hogy beállna-e a sorba. Ha jön, az esélyt megkapja tőlem, de nem bízom abban, hogy meg is hálálná.

Ennyit az érkezőkről, lehetséges érkezőkről.

És akkor az ősz. Biztos vagyok abban, hogy a leírtakkal nem mindenki fog egyetérteni, de meglátjuk.

Kapusok: Balogh kiválóan védte végig az őszt, nem érheti kritika. Kevés gólt kaptunk, ez az ő érdemes is. Öcsi a Ligakupában jól védett, furcsa módon ennyi idősen is képes volt fejlődni, jó csapatember. Hrabina reméljük fejlődik töretlenül. Ezen az összetételen nem változtatnék.

Védők: A kezdő védőnégyesben találjuk szerintem az ősz legjobb teljesítményeit. A szezon elején Genge mutatott kiváló formát, a második felében Rubus. Az ellenkező időszakokban “csak” jók voltak. A két szélső hátvéd közül valamivel Szokol teljesített jobban, Törtei oldaláról túl sok labda jött be véleményem szerint. Talán az Ő helyén tudok elképzelni valakit, de hozzáteszem, hogy vele is elégedett voltam. Polényi számomra felesleges ide továbbra is, felesleges egy csereemberért ennyi konfrontációt felvállalni, ráadásul a teljesítménye is maximum csak átlagosnak mondható. Dajkát nagyon jó védőnek tartom, de nem jut szóhoz, lehet egy kölcsönadás segítene a helyzetén, Patálynak pedig sokkal több bizalmat kell adni, mert jó védő!

Középpályások: kiváló védekezés, kevésbé pozitív támadójáték. Csordás szeretném elsőnek kiemelni, imádom a hat tüdejét és a megalkuvást nem ismerő játékát. Sándor és Paku bebizonyították, hogy nem a protekciónak köszönhetően érkeztek a csapathoz, jól fociztak egész ősszel. Előbbit sok kritika éri, de ennek a csapatnak Ő a szíve! Pakut el kell hozni végleg Győrből! Huszák azt hozta, amit vártam, de ez ezen a poszton kevés. Kákonyiról ugyanez elmondható.. Ő azon kevesek közé tartozik, akit láttam játszani Balmazújvárosban még a leigazolása előtt és már akkor sem tetszett. Ész nélkül focizik, sokszor pontatlan, de nem bántom, mert megdöglik a pályán. Pákó az utolsó 3-4 fordulóban és az MK-ban jól focizott. Úgy, ahogy elvártuk tőle. Remélem végre ezt fogja hozni egy fél szezonon át! Katona nem kapott lehetőséget. Nálam itt Kákonyi távozna, Huszák és Pákó padozna, két kezdő szélső szükséges!

Csatársor: Bajzát. Ő Bajzát, nincs mit mondanom tovább. Nem a szívem csücske továbbra sem, de rugdossa a gólokat. Talán mintha az utóbbi időben a jelleme is változott volna, talán van remény. Szilágyi: pff! A legnagyobb baklövés. Többet nem akarom nyíregyházi mezben látni..

Tehát amit szeretnék: Dajka kölcsön, hogy fejlődjön. Polényi távozzon, mert a teljesítményéhez képest túl sok feszültséget szül. Kiegészítő emberek kellene, talán bal bekkbe egy kezdő. Középpálya: Két kezdő szélső kell, Reznek menjen kölcsönbe (vagy végleg, azt se bánom). Szilágyi pedig távozzon.

 

És akkor Lucsánszky: Nagy munkát végzett, de számomra hihetetlen kettősség jellemezte a tevékenységét. Hogy mernék kritizálni egy olyan edzőt, akinek a csapata sorra nyerte a meccseket úgy, hogy a kezdőcsapat 80 százaléka kicserélődött. Ezt a csapatot Ő rakta össze, Sándorral karöltve.

Viszont a meccselések: a cserék elpazarlása.. Az, hogy egy taktikánk van, ami ha nem működik, lefagytunk. Gyakorlatilag annyiból állt a taktikai repertoárunk, hogy ha nem megy a begyakorolt játék, cseréljen helyet a két szélső, hátha történik valami. De még egyszer mondom, nyerő csapatot rakott össze. Úgy vagyok vele, hogy ha marad, marad, ha távozik, távozik. Viszont előbbi esetben gyakoroljunk be még egy játékstílust és használjuk a padot is!

Zárszóként pedig a legfontosabb: mindenkinek köszönöm az őszi szezont, soha rosszabbat! És itt nem csak az eredményekre gondolok, a győzelmekre, hanem arra a hozzáállásra, ami a csapatot jellemezte. Végre nem alibit látok a csapattól és ez jó! Így tovább!