Hozzászólás: Csevegő

“<span style=”line-height: 1.428571429;”>Ettől még egy dolog tény: ez a világ legnagyobb marhasága! Sehol a világon nincs ilyen rendelkezés. Senki nem tiltja sehol,hogy minőségi légiósokat igazoljanak a klubok vagy bevételtől senek el, de hát más “hasonló” rendelkezést is hozott már ez az mlsz Úgy látszik az mlsz úgy itéli meg,hogy elég jók vagyunk mi magyarok, van játékosháttér és van utánpótlás is…mert nyilván akkor lehet ilyen döntést hozni,ha van értelme megvalósítani.Attól ugyanis,hogy csak magyart igazol egy klub,semmivel nem lesz neki jobb, mert ez a rendelkezés nem arról szól ,hogy támogassuk a fiatalokat is. Bizonyíték erre az is hogy az nb1-ben ez már nem érvényes..</span>

Még egy adalék: a fenti “ösztönzés” arról szól,hogy nem igazolhat külföldit egy klub de arról nem szól,hogy nem vehet kölcsönbe sem..ezt ki lehetne játszani,mert nb3-as magyarokkal nehéz bárminek is megfeleni…komolyabb szintű játékost pedig év közben nagyon nehéz venni mert  többnyire élő szerződse van,ami év végén jár le.”

Már ne is haragudj, de hülyeségeket írsz! Ez pl spanyolországban, a másodosztályban és alatta úgy van megoldva, h a KEZDŐcsapatban legalább 5 U23-as spanyol játékosnak kell lennie! – Tehát kötelezik őket erre! Horvátországban az egész keretben CSAK 5 külföldi játékos lehet! Hülyeség lenne, nézzük csak meg a DINAMO Zágrábot! Évek óta ömlik tőlük a fiatal tehetséges játékos. Kranjcar, Modric, Mandzukic, Olic, Badelj, Vrsjalko stb stb. És lám kik a válogatottak? Hát ők! Nincs értelme? Nagyon is sok van, ha ilyen módon ösztönzik kötelezik az NB2-es csapatokat, több jó magyar játékos lesz. Bejött ez a rendelet és lám, hány  légiósunk volt évről évre legalább 10! most hány van, 0!!! 0!! Ha a fiatalok játszanak jobbak lesznek! Rubus, Szokol, Genge, Csordás szenvedne vhol a padon, nálunk játszanak és fejlődnek!

A másik dolog. A kölcsönvétel ugyanolyan igazolásnak számít mint a rendes igazolás. A keret tagja lesz, nevezni kell a keretbe és az már igazolt játékos, csak van egy hosszabb szerződése a jelenlegi kölcsönszerződése fölött!

Szerintem semmi szükségünk most légiósra, sem minőségire, sem semmilyenre. Felesleges ezzel elütni magunktól a pénzt. Az NB2-t simán meg lehet nyerni pusztán magyarokkal.