Hozzászólás: Csevegő

Kedves tottinho!

Annyi mindenben van igazad,hogy már lassan követni sem tudom :-).:-)

Igen, még egyszer megerősítem: én tudtam rosszul,mert több helyen is van ilyen,tehát nem igaz,hogy sehol nincs ilyen szabály.

Afelől kétségem sincs,hogy ettől ez még a világ legnyagyobb marhasága így és ilyen környezetben ilyesmit bevezetni,mint nálunk.

Spanyolország a regnáló világbajnok. Évről évre több klubja szerepel a bl-ben és az el-ben,sőt nyeregetik is. Mind mennyiségleg,mind minőségileg nagyobb futballnemzet. Arról nem is beszélve,hogy az akadémiai rendszer is teljesen más, és jóval idősebb és jóval több tehetséget termel. Tehát ott megtehetik hogy csak spanyolt vesznek,mert annyi a jóképességű játékos mint a nyű (még kishazánkba is jut belőle egy-kettő). Erre írtam,hogy ott lehet hogy működik az ilyesmi. Anglia dettó, stb.

Egyébként a minap néztem a tv-ben a Wigan-Norwich PL meccset (igaz ez nem másodosztály) a légiósokról annyit,hogy a Wigannak még a kispadján is légiós ült,méghozzá olyan képességű,aki nálunk bármely nb 1es csapatba beférne.

Higyjétek el én is örülnék ,ha csupa magyar játékosokból állnának a magyar klubok, és így jutnánk be a bl, el csoportkörökbe, de nem ebbe az irányba haladunk. A magyar akadémiák nem ontják a tehetségeket, alig van használható fiatal. Az utánpótlás válogatottak leszerepletek idén is csúfosan, de itt ennél az mlsz rendelkezésnél még csak nem is az utánpótlás korúakról van szó,hanem arról,hogy csak magyar játékost lehet igazolni (fiatalt vagy öreget),különben nuku tv-s pénz. Az már más kérdés,hogy mire jó ez az mlsznek,mert eldugja a másodosztályú meccseket péntek kora délutánra..ez minden csak nem a foci népszerűsítése. Szóval szerintem kis hazánkban ez úgy hülyeség ahogy van..

Sztem igenis vannak itthon is olyan külföldiek,még a másodosztályban is,akik ki tudnák egészíteni a magyarokat (pl a kisvárdai Bouard vagy a dunaújvárosi Godslove),ha pedig vannak itthon is ilyenek,akkor be lehet őket külföldről hozni csak meg kell nézni kik azok.