Honvéd-Szpari 0-1 Szép volt fiuk!

Bajzát 62. percben szerzett góljával győzött a Fodor kiállítása miatt fél órát emberhátrányban játszó Szpari!

Az utóbbi évek során megszokott, a Honvéd múltjához méltatlan számú nézőközönség várta a két csapatot. A nyíregyházi szurkolók ismét kitettek magukért,hiszen szép számmal jelentek meg a fővárosban és színvonalas szurkolással segítették a csapatot.
imgb0129_nb1_hu_szpari_tabor
Igaz a busszal érkező ultrák önhibájukon kívül fél órát késtek, hiszen az őket szállító Ikarus nem bírta az NB1 tempóját és útközben széthullott – a szellőztető”rendszer” fedele állt kis híján föld körüli pályára. – Bővebb információ itt!

Kezdőcsapatok
KépkivágásKépkivágás2

 Csábi József több helyen is változtatott az előző fordulóhoz képest. Kikerült a volt kecskeméti közönség kedvenc Póti Krisztián – aki Nyíregyházán lassan közellenség lesz –
thumbs.tele.net
Az első félidő több nagy helyzetet is hozott, a főszerepben a Honvéd légiósai és Balogh János volt, de a Szparinak is voltak helyzetei. A félidőben beállt Bajzát Péter és törtei Tamás. a második félidőben mindkét csapatnak nagy helyzetei voltak, míg nem a 64. percben Kostic emelte be a 16-oson belülre,ahol Rezes László érkezett, akiről elpattant a labda, de így lett jó Bajzát Péternek, aki kegyetlenül beverte az elfekvő Kemenes mellett. A mérkőzés hátralévő részében kiegyenlített volt a mérkőzés. A Szparin látszott a megkönnyebbülés és több nagy helyzet is kialakult a kispesti büntetőterületen belül. A 64. percben beállt Holender, majd 3 perccel később Fodort állította ki a játékvezető, eléggé vitatott szituáció után. Sándor István érkezett volna a középpályára, de így inkább Pótit hozta be a mester, aki most sem remekelt.  A Honvéd még kettőt cserélt, a végén volt egy nagy Szpari helyzet, de kimaradt.

Az összefoglaló az alábbi videón látható:

Pietro Vierchowod: – Több gólhelyzetünk volt, de nem sikerült azokat kihasználni,a Nyíregyháza pedig kihasználta egyik lehetőségét.

Csábi József: – Kiegyensúlyozott, nagy csatát hozó mérkőzésen sikerült fontos győzelmet aratnunk. Két nyeretlen mérkőzés után újonc csapatként minden pontra nagy szükségünk van. Tudtam, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de bíztam abban, hogy tudjuk hozni. Sikerült nyernünk, gyűjtögetnünk kell a pontokat. Hozzáteszem, némi szerencse is kellett hozzá, de nagyon nagyot küzdöttünk, tíz emberrel az utolsó húsz percben is sokat tettünk a győzelemért. Hogy milyen volt nekem a Honvéd-pályán? Különleges érzés itt játszani, aki azt mondja, hogy nem így van, az hazudik. Amikor megtudtam, hogy a harmadik fordulóban itt játszunk, elgondolkodtam, hogy milyen lesz. Aztán már arra koncentráltam, hogy itt kell megszerezni a három pontot. Most jó érzés a győzelem, annak ellenére, hogy ismerek itt nagyon sok embert. Sok sikert kívánok a Honvédnak a továbbiakban!

Bajzát Péter: – Nem igazán volt magas színvonalú az összecsapás, a nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra. Ettől függetlenül azért harcos találkozót láthatott a közönség. A kispesti csapat sok helyzetet elhibázott az elején, de ezt követően előttünk is adódtak lehetőségek. Nagyon örülök, hogy végül sikerült elhozni a három pontot a Bozsik Stadionból, még akkor is, ha a Honvéd is segítséget nyújtott hozzá a kihagyott lehetőségeivel.

A Szpari játékosai megköszönték a buzdítást a szurkolóknak egy szokásos pacsizással és egy közös ünnepléssel.

Forrás:nb1,hu,nemzetisport.hu,nyiregyhazaspartacus.hu,szon.hu

Subscribe
Visszajelzés
guest

*

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
hajraszpari72
8 éve

Le a kalappal a fiúk előtt!!!