Hogy lesz meg a támogatás?

 

Mint ismert, Nyíregyháza önkormányzata akkor adja meg a bruttó 150 millió forintos támogatást, ha  a Szpari 1-12. helyen végez, és átlagban minimum 3500 néző van a hazai mérkőzéseken. De hogy is lesz ez meg? Hajtás után próbálok választ adni.

Nem a legkönnyebb feladatok közé sorolandó az idei a Nyíregyháza Spartacus történetében. Egy újonc csapattól mi az elvárás? A bennmaradás. Meg kell ragadni az elsőosztályban, és szépen lassan az átigazolási időszakokban erősítgetni kell a keretet. Mit vár el az önkormányzat? 1-12. hely. Ha az egyenletet bárki is lepörgeti a fejében, akkor arra jut, hogy jól be kell igazolnunk a nyáron, majd télen is meg kell szerezni kábé két meghatározó játékost, és ebből az alapanyagból kell kevés rendelkezésre álló idő mellett egy szerencsétlennek(jelenleg Csábi van e szerepkörben) erős középcsapatot gyúrnia. Ha “csak” ennyi lenne a feladat, még legyintenék is rá több ezer szurkolótársammal, de a megállapodásnak van egy másik feltétele is… Az NB1 átlagnézőszáma a gyenge színvonal, illetve az Mlsz-es marhaságok miatt az utóbbi években rohamosan csökkent, ma már ott tartunk, hogy a legjobb fordulókban is ritkán jön össze a 3500-as átlagnézőszám(kivéve, ha a bizonyos fordulóban a Fradi és az Újpest játszik egymás ellen). Értetlenkedve állok tehát az elvárások előtt. Beléptetőrendszer, csak elővételben megvehető, a tavalyitól jelentősen drágább jegyek.imagerzereuesE három riasztó tényező mellett hogy várhat el ennyi szurkolót a városvezetés?? (Sokakkal ellentétben én nem morgok a jegyárak miatt, tudomásul kell venni, hogy hirtelen sokkal több lett a kiadás, és a szükséges pénzt csak rajtunk lehet behajtani.)

Egy furcsa helyzet állt elő: el kell költenünk azt a pénzt, amit még meg sem kaptunk. Igazolni kell még minimum két meghatározó játékost(amiből egy védő), akik hozzá tudnának tenni a csapat teljesítményéhez. Ha jön az eredmény, jönnek a nézők is. A másik feladat: reklámozni kell a meccseket, hívni kell a szurkolókat. Igenis be kell menni az iskolákba, fel kell hívni a diákok figyelmét a csapatra. Esetleg tárgyalni is lehetne az igazgatókkal, és bizonyos meccsekre, amiket minden bizonnyal nem tekint meg még jó esetben sem 2500 néző(Pécs, Pápa, Kecskemét, Puskás, Dunaújváros), kötelező jelleggel ki kell vezényelni a gyerekeket a meccsre, osztályfőnökökkel együtt. A kisebbekkel talán kijönnének a szülők is, és ha megtetszik a gyereknek a környezet, a hangulat és a csapat, akkor kijönnének az elkövetkező találkozókra is családostul. Egyébként ha van valakinek jó ötlete ezzel kapcsolatban, akkor jelezze valahogy, és segítse a klub munkáját.

Mi szurkolók csak a nézőszámban segíthetünk, a megfelelő helyezés már a csapat dolga. Toborozzuk a nézőket, hívjuk ki a stadionba a barátokat, barátnő(ke)t, feleséget, gyereket, unokát, szülőt, nagyszülőt, csapattársat, munkatársat, és mutassuk meg a vezetőségnek, hogy rajtunk nem múlik a támogatás megszerzése. Most kell a legkitartóbbnak lenni!

Subscribe
Visszajelzés
guest

*

8 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Menotti
8 éve

Én örülök a nehezen teljesíthető nézőszám kritériumnak, hiszen Nyíregyháza mindig is híres volt arról, hogy sokan járunk meccsre. Ha már mással nem legalább ezzel tudjunk a címlapra kerülni. Továbbá legalább ez az egy szempont arra szoríthatja a klubot, hogy törődjön a szurkolóival és gyarapítsa a tábort ez az ami teljesen hiányzik. Márka és arculat építés!

Csendesenszemlélő
Csendesenszemlélő
8 éve
Reply to  hajraszpari72

Legyen a klub feladata ezt megoldani. Egyszerű kereslet-kínálat az egész. Úgy és annyiért kell kínálni az eseményt, amennyiért megveszik.

Menotti
8 éve

Lehet, azért én örülnék, ha összejönne. Két forduló után még megvan a 3500-as átlag. 🙂

Boldi
Boldi
8 éve

Szerintem az ötleteitek kiválóak,de remélem valaki végre is fogja vinni! Én emlékszek hogy mennyire megragadott egyetlen egy meccs kiskoromban és ezáltal a mai gyerekek ifjúság is sokkal nagyobb létszámban lenne a helyszínen! A jegyeket mostantól csak elővételben lehet kapni(óriási hülyeség sztem ha igen)!!! Sztem az óvodás korosztályt is érdekelné szüleivel a meccs+  a Szpari focistái is járhatnák a helyszíneket csoportokban ! Meg sztem a rádióban is mehetne gyakran a reklámuk!

bazso
Admin
8 éve

Az utánpótlás nevelést nem kellett volna kihagynia a városvezetésnek a támogatási feltételekből. Ez hatással lett volna a város hírnevének népszerűsítésére és a nézőszámra is.