Játékosfigyelő – volt Szpari játékosok 1. rész

Ebben a rovatban, pár játékost szerettem volna összegyűjteni aki szeretett csapatunkból magasabb szintre tudtak törni!

Például Terjék Lajos, aki a 2004/2005-ös idényben erősítette a Szparit: 17 találkozón 2 gól és 1 gólpassz fűződik a nevéhez. Ezt követően megjárta a Videotont, majd Ciprusba szerződött és mai napig ott játszik az Othellos Athienou csapatában a 34 éves játékos.

David Imedashvili, azaz Vili egy fél szezont töltött nálunk, a balhátvédből lett “irányító” igazából szűrőként jól funkcionált, a csapatból való távozása után a grúz Metallurgist megvásárolta ezt követően az azerbajdzsáni Xazar csapatában focizott ahol két Európa-Liga selejtező mérkőzésen is részt vett. Napjainkban hazája bajnokságában a Sioni Bolnisi csapatában rúgja a bőrt a 29 éves grúz.

A hazai közönség hamar elfogadta, sőt közönség kedvence lett Aco Stojkov. 25 meccsen szerepelt piros-kékben, ez idő alatt 6 gólt és 5 gólpasszt adott illetve zseniális cseleket láthattunk tőle a pályán. Svájcba került az Fc Aarau csapatába, ezt követően megjárta Iránt és Romániát, mostanában pedig hazája bajnokságában a Rabotnicki csapatában futballozik és ebben az idényben 10 meccsen 6 gólnál jár.

Sabin Cosmin Goia 2008-tól 2011-ig szolgálta a Szparit és ez idő alatt 58 bajnokin szerepelt 8 gólt szerzett. A hírhedt pécsi csere-bere alatt került el tőlünk majd elkerült Ázsiába, a vietnámi Sanna Khanh Hoa F.C. csapatának tagja egyedüli légiósként.

Luis Ramos Colon, 2007-től 2009-ig játszott a Szpariban, igazi küzdő, masszív védekező középpályás volt a csapatunkban. Tőlünk Debrecenbe igazolt ahol bajnok lett, ezt követően a franica másodosztályba igazolt az LB CHÂTEAUROUX csapatához, majd pedig az FK Teplice következett, ahol bajnok lett ugyanúgy mint Debrecenben. Végül, napjainban az AZAL FK Baku csapatának tagja.

Az első része ennek a sorozatnak véget ért, folytatása következik.

 

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments