Más kávéház

Hazai pályán 2-0-ás vereséget szenvedtünk a Videoton ellen.

 

Mindenki bizakodott, mindenki csodát remélt, de be kell ismerni: ez a csapat más kategóriába sorolandó, mint a miénk. Játékosok képzettségében, erejében, szakmai stábjukban, klubfelépítésükben, egyszerűen mindenben vernek minket.

A két csapat felállása nüanszokban tért el, a Vidi játszotta a manapság oly divatosthumbsrhrj.tele.net 4-2-3-1-et, míg a mieink 4-1-4-1-gyel  próbálkoztak. Már az elején látszott, hogy mi lesz a játék képe a mérkőzésen, a Videoton tartotta a labdát, míg mi ívelgetésekkel operáltunk. Csábi jól meglátta, hogy Kovácsnak nem szabad területet hagyni, ugyanis egy az egyben bárkit képes legyőzni. A lelátóról nézve Pistikét olyannak láttam, mint a Barcelona meccseken Messi-t. Nyilván szinthez viszonyítva. Ezért is állítottuk rá Abdou-t. Diósgyőrből elcsábított játékosunk feladatát jól végezte, minden bizonnyal még a mellékhelyiségbe is elkísérte a vendégek tízesét. Az már más kérdés, hogy egy szituból rosszul jött ki, igaz, sikerült leszerelnie Kokót, viszont a megszerzett labda azonnal visszajött, Pistike egyből észlelt, gyorsan védőinkre vezette a pettyest, és egy szép kényszerítő után meg is szerezte a vezetést az NB1 legnagyobb költségvetéssel dolgozó klubjának.

Lehet majd szidni Csábit -mondván megint deffenzívek voltak a fiúk- de nem érdemes. Nem hiszem, hogy fel tudtuk volna vinni a játékszert az ellenfél tizenhatosáig lapos passzokkal, nem árt ha tudjuk, hogy a Vidi szűrői az élvonal legjobbjai, Sándor és Simon mellett esélyünk sem lett volna járatni a lasztit. Ha valaki figyelt az láthatta a tervet: labdakihozataloknál a két szélső + Koller és Bajzi felálltak előre egyvonalban egymással, ezzel teret nyitottak a védőinknek, akiknek így volt idejük gondolkodni. Elől mozgásokat végeztek játékosaink, és ha hátvédjeink úgy gondolták, hogy itt az ideje az indításnak, akkor felívelték a legjobb pozícióban levő támadónknak. Ezekből az indításokból általában volt beadás, elvétve egy-egy helyzet. Mégegyszer mondom: szidhatjuk Csábit, de más taktikával az égvilágon semmi esélyünk nem lett volna.

thumbs.teerjejle.netMint már említettem, az első gól szerencsétlenségből jött össze, és nem hibákból. Viszont amit ez után csináltunk, arra nincs magyarázat. Az első félidő második felében nagy területeket hagytunk elől Nikolics és társainak. Jöttek is a helyzetek, ziccerek, majd pedig a kapufa.

Nem szeretek a játékvezetők munkájával foglalkozni, de a sporik munkája egyszerűen felháborító. Ezt nem csak a mai napra mondom, hanem kompletten az egész bajnokságra. Minden kétest a bajnokesélyesnek ítélnek, illetve folyamatosan sújtják a gárdát idióta ténykedésükkel. Ezt a kétes szitut, ami a Vidi tizenegyese előtt volt, azt a Szparinak egy idegenbeli meccsén soha a büdös életbe nem adná meg egyetlen sípmester sem.

A második félidőben egyébként semmit sem változott a játék képe, talán a Vidi egy kicsit jobban játszott, míg nekünk az a kevés lehetőségünk sem volt meg, mint az első játékrészben.

Nem szabad temetni a csapatot, eddig hazai pályán csak élcsapatokkal játszottunk, az egyetlen középcsapatot, amelyet nekünk így az elején “kihúztak a kalapból”, azt sikerült megverni, tehát probléma még nincs, viszont munka van, főleg a vezetőségnek. Egy csatárt mindenféleképpen igazolni kell. Bajzátnak megint sikerült végigjátszania egy meccset két sprint nélül.. Lázár pedig eddig csalódás.

Szemezgettem a fórumos bejegyzésekből, és egy párra itt reagálnék: Szécsit nem kell bántani, ő pont egy olyan játékos, aki labdával is gyors, illetve technikai képzettsége is magasabb mint pár társáé. Amin viszont mindenféleképpen javítani szeretnék: ez nem gyenge NB1!! Itt minden fordulóban foggal-körömmel kell majd harcolni a pontokért. Itt már nem lesz sima meccs. Ennek a Videotonnak olyan kerete van, hogy még a kispadosokkal is vertek volna minket. 70(!!!) alkalmazottjuk van, ez a szám Nyíregyházán nem haladja meg a húszat. A Vidi kispad mögött ülők láthatták, hogy még külön pad kellett a különböző segédeknek, mert nem fértek el a hivataloson. Hol volt az NB1 ehhez képest tíz évvel ezelőtt? A honi labdarúgásunk sokat erősödött, a bibi az, hogy a külföldieké még többet.

Hajrá Szpari!!!

Subscribe
Visszajelzés
guest

*

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
razide
7 éve

Szép összefoglaló! 🙂 Gratulálok! 😀