Mastiffs 1995

Mastiffs 1995

Nyíregyháza- Kisvárda 2013.11.09.
Kisvárda- Nyíregyháza 2014.05.17.

Csoportunkat 1995-ben alapította pár lelkes fiatal, akik az olasz lelátókon tapasztalt szurkolást szerették volna meghonosítani a Nyírségben.

A névválasztást is egy nápolyi ultracsoport motiválta, a hasonló nevű Mastiffs. Kezdetben a csoport teljes neve az Ultra Eastern Mastiffs volt, de az évek folyamán, a név Mastiffsra egyszerűsödött.

Az alapításkor már létezett szervezet csoport Nyíregyházán, a Keleti Front (1992). A kezdeti bizalmatlanság után a két csoport viszonya normalizálódott, amit a közös koreók, és lelátói megmozdulások is bizonyítottak.
A csoport tagjai egészséges nacionalizmussal és lokálpatriotizmussal rendelkeznek. Pártpolitikával nem foglalkozunk, ha valamilyen témában megnyilvánulunk, azt saját elhatározásunkból tesszük.
Csoport szinten nincsenek barátaink, azonban több tagunknak vannak baráti kapcsolatai Békéscsabán. A győriekkel való találkázások során is kialakult egy korrekt semleges viszony, ez elmondható a zalaegerszegiekről is.

Ősi ellenségünk a Debrecen. Ez az ellentét már több mint száz éve tart, és mi sem szeretnénk megtörni ezt az őseinktől örökölt “hagyományt”. Újabb keletű, bár hasonlóan ellenséges a viszony a Diósgyőr szurkolóival. A Fehérvár és a Szeged szurkolói sem tartoznak a kedvenceink közé, elsősorban a két ellenségünkkel ápolt baráti szálaik miatt. A többi táborral, az „amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten” elv érvényesül.
2007-ben a csoport egy része új utakon képzelte el a jövőt. Ők Elit néven új csoportot alakítottak. A kiválás nem gyengítette meg a csoportot, az új, fiatal tagokkal kiegészülve egy markánsabb Mastiffs folytatta a tevékenységét. Ez az időszak mégis az erők szétforgácsolásáról szólt, de szerencsére az ellentéteket sikerült elsimítani. Az eltérő gondolkodásmód ellenére a két csoport a Szpariért képes az összefogásra.
Nagy kihívást jelentett a csoport és a nyíregyházi labdarúgás számára a 2003-tól kezdődő korszak. Kezdetben jól indult a kapcsolat az akkori vezetőséggel, azonban szezonról szezonra épült le a jó viszony. A lelátón folyamatosan hangot adtunk a nemtetszésünknek, ez oda vezetett, hogy a 2009-es Diósgyőr elleni meccs után kilenc ultrát kitiltottak, köztünk a mi egyik meghatározó tagunkat. A csoport természetesen szolidaritást vállalt a kitiltott társunkkal. A nem létező bizonyítékok után a bíróság megszüntette a kitiltásokat, de a csapat meccseit ezután már nem látogattuk. A kétéves önkéntes távolmaradás meggyengítette a csoportot, de letisztulva egyenes gerinccel sikerült lezárni a korszakot.
A 2012-es átalakulást megmozgatta az állóvizet, ez új lendületet adott a csoportnak, és a nyíregyházi mozgalomnak. Jelenleg húsz aktív tagunk van, akiknek nagy része nyíregyházi, vagy környékbeli. A kezdeti hiányosságaink óta fontosnak tartjuk, hogy mindenütt megjelenjünk, ahol a csapat játszik. A meccseken pedig törekszünk a folyamatos szurkolásra, akkor is, ha létszámunk nem kiemelkedő. Jövőbeni terveink között szerepel, hogy minél több fiatalt bevonjunk az aktív szurkolásba és a lelátói megmozdulásokba. Reméljük ebben a csapat sikeres szereplése is segítségünkre lesz.
Hajrá Nyíregyháza! Hajrá Szpari!

 
forrás:nyiregyhazaspartacus.hu

Ide kattintva megtekinthető a Mastiffs egy régebbi(2005-ös) bemutatkozása is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*