Mastiffs 1995-régi

A Mastiffs 1995 szurkolói csoport egy régebbi(2005-ös)bemutatkozása:

 

Csoportunk 1995 augusztusában alakult egy szűkebb baráti társaságból, akkor még Ultra Eastern Mastiffs néven.

A bemutatkozó meccsünk-és egyben az első túránk- egy tiszakécskei meccs volt, ahol vulkánokat és kisebb tüzeket gyújtottunk be. Az első évben a régi „B”-közép helyén tanyáztunk a többi akkori csoporttal együtt. Itt készítettük el az első kartonos koreográfiánkat egy Diósgyőr elleni derbin.

A következő szezontól a mai vendégszektorba tettük át törzshelyünket, elsősorban fejlődésünk és elképzeléseink megvalósítása érdekében. Ekkor sokaknak szálka voltunk a szemében, főleg azután, hogy egy egész oldallelátót- ha nem is szándékosan- kifüstöltünk. Közben több tagcserén átmentünk, az alapítók közül is csak 3-an maradtak, akik a mai napig is tevékenykednek.

A szektor átalakítása miatt költöztünk a végleges helyünkre, ahová később csatlakozott a néhai Bulls Attack és a Keleti Front is. Ekkor kezdődött az igazi felvirágzás sok új arc érkezett, akik közül többen meghatározó emberekké nőtték ki magukat. Az Őze-érában készítettük el a legjobb koreográfiánkat. A kiesés kissé visszavetette a csoportot, de a 30-as állandó taglétszám azóta is megmaradt, és az U.E.M. helyett, csak a Mastiffs nevet használjuk. Mindig is a demokrácia volt jellemző ránk, tehát minden fontosabb dolgot vagy eseményt megbeszélünk, és közösen döntünk. Ami még külön büszkeség, hogy nem csak a Szpari szeretete, hanem a barátság is összeköt minket. Erről árulkodnak a hatalmas születés-és névnapi partik, vagy az egyik tagunk esküvőjén együtt mulattak a Mastiffs tagságának meghatározó emberei. A bajban is ugyanúgy számíthatunk egymásra. Politikai beállítottságunk szélsőjobboldali, néha nagyon is…bár a jóból sosem elég!

Baráti kapcsolatot senkivel sem ápolunk (egyedül a világ ellen!). Régebben jó volt a viszony a Dorogiakkal, ez a megszűnésük miatt megszakadt, és a Kispesti Red Boys-szal és a régebbi Guardiásokkal, ezt a kontaktust a mai NG-sek taplósága sodorta válságba. A régieket (URB, Szelídek) a mai napig elismerjük, de a sárgákat semmibe sem nézzük.

Fõ ellenségeink: A debreceni, diósgyőri, fehérvári háromszög, velük már többször megütköztünk, erről árulkodnak a piros-fehér sálak, illetve a fehérváriakat saját városukban hajtottuk szét.
A többi szurkolótáborral különösebben nem foglalkozunk, bár „mi mindenkit gyűlölünk”.

Eddigi tevékenységünk során már elhasználtunk egy jó pár zászlót, a mostanit 97-óta használjuk, ami lassan a védjegyünk lett, persze mellé folyamatosan kerülnek kisebb méretűek. Rendelkezünk négy féle sállal, két fajta pulóverrel, pólóval, egyen dzsekivel. Jelképünk igazából nincs, bár egy pár tagunk felső testét egy vicsorgó Mastiff díszíti.

A klubvezetéssel a kapcsolatunk semleges és ez így van jól. Büszkék vagyunk rá, hogy sosem voltunk egy-egy klubvezető bábja.

Mivel az idén lesz a fennállásunk 10. évfordulója, ezt szeretnénk méltóképpen megünnepelni.

forrás:nyh-spartacus.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

*