Beharangozó:Szpari-Videoton

3 meccsből 3 hazai, mindhárom meccsen 3 gól. A Vidi jól kezdte a bajnokságot.

 

Hétvégi ellenfelünknél megoldódni látszanak a tavalyi problémák. A tavalyi céljuk a bajnoki cím volt, amit olyannyira nem sikerült elérni, hogy még az európai kupaselejtező helyek egyikét sem tudták megcsípni. Légiósgondok már Paulo Sousa idejétől voltak Fehérváron, s a portugál zseni érkezése után egy kezén meg tudta számolni az ember  a magyar játékosok számát a kezdőben (sokszor még három ujj is sok volt). A múlt heti Győr elleni ütközetben már csak 5 légiós kapott helyet, ami nagy szó dunántúli ellenfelünknél. Carillo mester eddig szimpatikusabb elődjénél, de ne feledjük, ha jön a hullámvölgy, jönnek majd a kiborulások is. A székesfehérvári közönség a győzelmek ellenére is bosszús, ugyanis spanyol trénerük rendre egy csatárral állítja fel az együttest, még olyan ellenfelekkel szemben is, mint a Dunaújváros, vagy a Pápa.

joan-carillo-mtiA hátsó négyes stabilnak tűnik, Juhász és Vinicius belül rendre megoldják a gondokat. Ebből kevés van, ugyanis Sándor és Simon (vagy Trebotic) idejében megszűrik az aktuális “opponent” akcióit, így már kevés labda jut el a védőfalig. Az irányító középpályás személye kérdéses. Kleinheisler az utóbbi két meccsen jól adogatott, viszont pont most tér vissza eltiltásából Pistike, kíváncsian várom, kit rak be középre Carillo mester. A két széle bombaerős a Vidinek, Gyurcsó és Oliveira-nál jobb szélsőket nehezen találni az elsőosztályban. Nikolics pedig ellenünk készül megrúgni 100. gólját az NB1-ben, szóval nem lesz sétagalopp csapatunk számára a szombati találka.

A Videoton ellen nem szabad területet  hagyni, a pálya minden egyes négyzetméterén meg kell támadni őket. Az előző meccseiken jól látszott, hogy amikor volt ideje gondolkodni a játékosaiknak a középpályán, egyből jött egy mélységi lapos passz, és hipp-hopp, egyből 100%-os gólhelyzet volt a kapu előtt. Amire még nagyon oda kell figyelni, az a szélről beívelt labdák. Juhász és társai hihetetlenül jól érkeznek a kapu elé, így mindig zavart tudnak okozni a szögletek és a szélről elvégzett szabadrúgások után.

Nálunk Fodor egy meccses eltiltása megnehezíti a dolgunkat, tiszta szívből remélem, hogy nem Póti lesz a beugró. Gengéről sajnos nincs semmi hír, már várom a játékát.  A Honvéd elleni középpályánk jól állt fel, egy hasonlót szívesen látnék a hétvégén is. Előre Spartacus, a Magyar kupa meccsen is!

Subscribe
Visszajelzés
guest
4 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Menotti
7 éve

Szép kis szösszenet!

Csendesenszemlélö
Csendesenszemlélö
7 éve

Ha a gyengébb íràsaidat kritizáltam, akkor úgy illik, hogy ezt megdicsérjem. Ennek tartalma és hangvétele is méltó arra, hogy a kezdőoldalra kerüljön. Kívànom,hogy a folytatàs is hasonló legyen.