Tevékenység

 • Archy közzétett egy állapot frissítést 1 hónap óta

  Beszédes ismét, hogy itt milyen szakmai munka és a szomszédban pedig milyen, sajnos rossz nézni, hogy milyen tudatosan építi magát egy kisváros csapat és válhat ezáltal stabil NBI-es csapattá, bár igaz, hogy még korai lenne elkiabálni, de szerintem vannak tőlük gyengébb csapatok az első osztályban…
  Minden esetre sokat elmond rólunk is, hogy nem tudjuk megbecsülni a régi játékosainkat, ahogyan sok más magyar klub sem, igaz, hogy Illés Gyula sosem tipikus Szpari játékosként számon tartva, de sokat elmond róla, hogy inkább igazolt Debrecenbe vagy Gyirmótra, mintsem hozzánk, Törtei Tomival is elég csúnyán elbántunk, pedig meghatározó játékos volt éveken át, sőt csapatkapitány is, erre Ő is inkább Kisvárdát választja, ami számomra nagyon szomorú, hogy innen szerintem nem is keresték, hogy segítse az akadémia munkáját…
  Annak örülök, hogy legalább rájöttek, hogy Szatinak helye van a klubnál, de megnézem a stáb és az utánpótlás vagy akadémiai szakmai stábot, tele van még szinte aktív korú, fiatal edzővel, ami örendetes, mert hátha hoznak valami újat a magyar fociba, de egyelőre inkább fenntartással kezelem, de nyugodtan cáfoljanak rám, ugyanis azt látom, ami a játékosoknál is megy, hogy kéz kezet mos és ide is az kerül, akinek ez meg az a rokona, haverja, stb…
  És csodálkozunk, hogy nem fejlődik a magyar vagy akár a nyíregyházi foci?!
  Az akadémia szervezési vezetője az a 29 éves Csáki Róbert, akinek a bátyja Csáki István most adott futball szakkönyvet nagy, miniszterelnöki felhajtás mellett, hogy elvileg most készült el a magyar labdarúgás alapműve…minden esetre rossz nézni, hogy minden szinten mennyire meg van kötve a mi klubunk keze is!
  Tényleg azt tudja valaki, hogy Tuska Janival mi lett, vitte magával Jova a Vasashoz? Csak azért kérdezem, mert elnézve a kapusaink teljesítményét, bár Ásványi sokat javult és stabilizálódott, nem vagyok benne biztos, hogy Pintér László, aki szintén nem egy idős srác, lévén, hogy 31 éves a kellő tapasztalattal rendelkező ember erre a feladatra…
  Az meg már lehet, hogy csak nekem böki a csőrömet, hogy Deme Attila, utánpótlás edző egy ízig-vérig diósgyőri érzelmű srác, aki ott nevelkedett és mindig is nekik szurkolt…ő vajon hogy adja át az, hogy milyen érzés itt játszani és ennek a csapatnak a mezét hordani?!

  Illés Gyula és Törtei Tamás nélkül folytatja a Tarpa

  • Hat igen a Tarpa a Kisvárdával folyamatosan együttműködik. Egyszer már én is leírtam, ezek az edzők focistanak is gyengék voltak. Pedig fiatalkorukban nagy tehetségnek indultak….

  • Kedves Archy! Nehogy ilyet merj itt írni,mert megkapod,hogy áruló, idióta vagy azért mert észre mered venni,hogy lassan már mindenütt több az eredmény és a ráfordítás. Orbán kedvenc fuvarosa eddig csak ígérgetett,de hát vannak itt többen is akiknek ez a fapad kell,és fáj nekik beismerni,hogy máshol jobban megy. Persze megértem ezt a részét ,mert ez fájdalmas szégyen ami itt folyik az utóbbi években.

   • Majd várdát akkor hozd fel példaként, ha majd egy vagy több magánszemély, vagy piaci alapon működő cég lesz a tulajdonosa… Per pillanat a várda fc tulajdonosa egy egyesület, melynek elnöke várda alpolgármestere…. A kérdés az, hogy az egyesületnek miből van pénze….

    Ja, és ugyanez az egyesület a tulajdonosa a női nb1-s kézicsapatnak is! A kérdés: “Mibűl”!

    Persze, ez csak költői kérdés volt, mert a balmazi focicsapat és az érdi női kézilabda csapat esete jól megmutatta, hogy égették a közpénzt!

    Ha várdán tavaly váltás lett volna a választás után, révész úr abban a ligában irányítaná a csapatát, ahol a balmaz játszik!

    • Őszintén szólva szerint a két dolognak nincs köze egymáshoz, vagyis teljesen mindegy, hogy milyen a tulajdonosi kör, ennek nincs köze az anyagiakhoz…mármint mindkét csapat megengedheti, hogy olyan szakembereket hoz ide, amilyeneket csak akar és mind a kettő abból főz, amiből tud. Nem hinném, hogy mi kevésbé lennénk tehetősek, csak épp nálunk nincs meg a szakma, de ez nem újkeletű téma a Szpari háza táján, amíg nem lesz egy állandóságot képviselő, lehetőleg lokálpatrió szakmai igazgató, addig lehet itt bármi, legrosszabb esetben félévente új szakmai stáb lesz, de leginkább egyhelyben topogás, sajnos és ez megy évek óta, így igazat adok Easternboy-nak, csak én még vagyok olyan hülye és naiv, hogy hiszek a tulajdonosnak, sajnos…ismerem sajnos a másik szabolcsi csapatot és annak vezetését is elég jól, mivel onnan származom, csak épp már több, mint 15 éve a Szparinak szurkolok és volt olyan időszak, amikor Nyíregyházára NBI-es meccsre jöttem szombaton, míg vasárnap Kisvárdára pedig megyei II-esre, csak épp azóta nagyot változott a világ, de az én szívemben mindig a Szpari lesz az első, hiába nem a szülővárosom Nyíregyháza, ezt nem is tudom megmagyarázni, de talán így van jól! Kisvárda meccsen nem jártam évek óta, az új stadionban meg pláne nem, mivel számomra összeegyeztethetetlen egy 16 ezres város NBI-es csapattal és ezt még sokan gondolják így! Visszatérve a szakmához, igazad lehet Realista, hogyha nem lenne a hátszele Kisvárdának hamar megszűnne az NBI-es csapat, ez igaz, a kézilabda csapaton meg is látszott, de a focijuk más és ezt onnan tudom, hogy még mind a mai napig ismerem a vezetést, akivel közeli kapcsolatban vagyok! Sajnos ezzel az ukrán gyerekbehozatallal hosszú távra számolnak, vagyis okosan csinálta Bontós Attila, mivel már nem függ az MLSZ-től a bevételei, hiszen TAÓ-ból vajmi keveset kap a sok légiós miatt, de sajnos sikerült pár év alatt olyan utánpótlást kiépíteniük, hogyha nem is lesz NBI-es Kisvárda akár pár éven belül, lesz mögöttük egy olyan utánpótlásbázis, amiből anyagilag biztos jól járnak és ezt akarta nálunk is Kommandó, amikor a Dinamo Kijev-vel lepaktáltunk, csak épp az a projekt is félbeszakadt, mint minden szakmai reform a nyíregyházi labdarúgásban, sajnos…

    • Realista! Ne akard már megmagyarázni,hogy azért mert egy klubot az állam nyom,csakis jobb lehet. Ott van Révész papa! A csodatulaj! Akkor miért nem tesz bele annyi pénzt,hogy legalább kulturált közeg legyen! Megmondom! Mert ő is vár. Az államra. :-)))))))))))) A stadion tiszta redva,de nem baj,mert állambácsi segít majd és épít (egyszer) új stadiont. Na ez a tulajdonos a legrosszabb! Semmi nem az övé! Se az ingatlanok se a stadion semmi…vagyis ezért kell nekünk Seszták seggét nézni. Mert nekünk (t)rendet mutattak: várni kell amíg a csókosok el nem érnek mindent!

     • Szeretnék én is egy olyan tulajt,aki a császár valódi kegyeltje vagy legalább helyzetben van (khm..) és bottal mozgatja a helyi polgármestert,de nálunk ez fordítva van.