Tevékenység

 • easternboy közzétett egy állapot frissítést 5 hónap, 1 hét óta

  Két dologra szeretnék reagálni:
  1., Mire számoltatok? A 6 meccses sorozatot most már tökéletesen értem: azért kellett,hogy több mint 10 pont távolságra elkerüljük a legjobb kiesőt. Ez meg is van! Innen a fiúk látens szabadságot kaptak…..erre a pár visszamaradó fordulóra.
  És ez mindaddig így lesz,amíg Fátum Feri és Bálint gazda lesz itt az illetékes elvtárs….

  2., Sokat vitázunk azon,hogy kellenek-e a fiatalok a kezdőbe. Arról van-e szó ,hogy be meri -e rakni az aktuális edző a fiatalokat a kezdőbe. Szerintem alap esetben nagyon jó és bátor dolog betenni a fiatalokat a kezdőbe és bátran bevetni őket rendszeresen. Ez nem kérdés ,sőt ez a helyes döntés – egy olyan országban,ahol van erős és versenyképes utánpótlás anyag. Nálunk nincs! És ezért inkább erősen vakmerőnek nevezném,ha valaki a jelenlegi utánpótlásból kettőnél több fiatalt a kezdőbe tesz.Miért? Mert ezek a fiatalok a saját korcsoportjukban sem állnak helyt nemzetközi viszonylatban. Már pedig akkor miért gondoljuk,hogy tőlük lényegesen rutinosabb,idősebb közegben fognak világot megváltani? Alapvetően hibás és téves gondolat. Ezt csak az mlsz hiszi így.. ráadásul az olló most még jobban tágulni fog:
  A következő idénytől az nb1-ben nem lesz légiós korlát,azaz még inkább előtérbe kerülhet az ,hogy légiósokkal rakják tele a kereteket. Ezzel szemben, az mlsz arra kényszeríti – vélhetőleg a játékos ügynökök védelmére – az nb2 mezőnyét,hogy CSAK magyarokkal álljanak ki,mert ellenkező esetben 50 millától eshetnek el. Azonban ha feljutnának,és mondjuk nem a Vasas lennének,ahol televásárolták nb1.ben és külföldön focizó magyar alapemberekkel magukat,akkor az összes többi a másodosztályból feljutó csapat egy rakat légióssal felálló nb1-es csapattal találja majd szembe magát. Esélyük sem lesz bennmaradni! Két lehetőségük marad: 1., eljátszani a Kaposvár mostani szerepét vagy kidobni az eddigi másodpályás magyarokat és venni gyorsan egy rakat légiós. Hát ennek aztán van értelme……

  • A fentiekkel teljesen egyet értek. Nagyon rossz út ez az mlsztől. Egy tiszta magyar csapattal feljutni gyakorlatilag felesleges. Mert vagy kicseréled az egész csapatot és esetleg bent maradsz vagy bugdácsolsz és már kb 12-13 fordulóval a vége előtt legalább az egyik kieső lehetsz is. ( jelenleg is ez a helyzet )
   Viszont kíváncsi vagyok pl a jelenlegi feljutást érő helyeken álló csapatok jövőjére.
   MTK- nekik elég jó az utánpótlásuk és vannak rutinos játékosaik is. Itt 2-3 középszintű légióssal meglehet a bentmaradás. ( talán ) de az elmúlt időszakból kiindulva max 2-3 szezont tudnaj fent maradni.
   Budafok- egyszerűen nem tudom elhinni, h komolyan gondolják a feljutást. Bár nem vagyok tisztában az anyagi helyzetükkel, de nem hinném, h több lenne ott mint Kaposváron. De őszíntén és most nem megbántva egyetlen szurkolójukat sem- de ki kíváncsi rájuk??? Van elég érdektelen csapat már így is…Természetesen nem attól lesz valaki nb1-es , hogy 1000 fölött van a nézőszáma, de…..
   És ami megint nagyon jót tesz a focinak, jelen pillanatban kieső két vidéki, feljutó 2 pest megyei……
   Szóval én az egész koncepcióval nem értek egyet….

   • Én is kíváncsi leszek az MTK-ra ha feljut. Vajon maradnak a magyarok ? Szerintem lesz külföldi is! 🙂 De az említett tendenciák miatt még érthető is lenne. Amúgy német edzőjük van és a legmodernebb felfogás szerint készíti fel őket. Ez nem hülyeség! Boris ráadásul utánpótlásban is dolgozott tudja hogy kell bánni a fiatalokkal,lehet,hogy a Szparinál sem lenne hülyeség egy jó külföldi szakembert hozni. Én is ezt gondolom a Budafokról. én csak újhullámos pesti csapatoknak hívom az ilyeneket. Persze,hogy a kutya se kíváncsi rájuk,mert nem is hoznak olyan nézőszámot ami ezt indokolná. Szerintem azért nyomják most a pesti feljutókat,mert csányi úr jövőre kettős rangadókat akar a Puskásban,és hát a jelenlegi nb1-ben nincs 4 pesti csapat. Még! 🙂