Tevékenység

 • easternboy közzétett egy állapot frissítést 3 hónap óta

  Olyan könnyen megy egyeseknek az,hogy lesajnáljanak ,lenézzenek,vádoljanak más klubokat. Értem én,hogy a Kisvárda,Mezőkövesd,Puskás,Fradi mind közpénzből pumpált,csakhogy manapság olyan erkölcsi -szakmai viták mennek odafenn,hogy tulajdonképp a futball egy népsport,egy tömegszórakoztató ipar,így mindannyiunk érdeke,hogy jól működjön. Amolyan szakrális ügyként fogják fel tehát azt,hogy közpénzt öntenek ma a fociba. Ezt még értem is,de akkor inkább azt kellene elérni,hogy ne csak egyesek privilégiuma legyen ez! A Kövesdre,Várdára jut,akkor Nyíregyházára is jusson! A nagyvárosokra is jusson.Spanyolországban évtizedek óta ömlik az állami pénz a fociba – sokszor több mint itt. Mégis ott másképp gazdálkodnak vele és másképp is tekintenek rá. Jól megfér a magántőke mellett! Nem a Kisvárdát,a Mezőkövesdet kell bántani,mert ott évek alatt kialakítottak valamit és lehet,hogy pár év múlva,amikor nem lesz már közpénz (bár ez mindig is kellene egészséges arányban),önálló lábon is meg fognak állni.

  • Közpénzt majd akkor kell beletenni, ha már annyi felesleges közpénz lesz, hogy már a csirke farhát nélkül és három melle hússal, meg 4 combbal fog születni, mert a kispénzűnek mondott nyugdíjas is csak azt lesz hajlandó megvenni , amikor ráun a homárra. Egyébként túl kellene már lépni ezen a finanszírozási témán, mert a pályán nem a pénz rúgja a gólt. Megnéztem az elmúlt meccs összefoglalóját. Már az optikai tuning lett volna, ha nem abból a két akcióból kapnak ki, hanem a többi helyzetből lőtt kettőből. Nem keseregni kell, hanem felszabadultan játszani, nyerni a meccseken, gyűjteni a pontokat. Többi jön magától…

   • Na végre. Edzeni kéne sokkal, de sokkal keményebben, mert ez a mostani nagyon kevés.

   • Subicz János
    Értem amit írsz,és igaz,de egyrészt az illetékesek nem így gondolják és még magyarázatot is kreáltak rá,tehát ez nemhogy változni fog,hanem nagyobb intenzitással lesz jelen. A kérdés csak az,hogy az ide áramló pénzt,hogyan és mennyire igazságosan használtatják majd fel. Ettől teljesen független az,hogy többet kell edzeni. Ezért is mondom,hogy bárcsak annyi gondja lenne a magyar labdarúgásnak,hogy közpénzt használ…..itt súlyos morális és szakmai krízis van,és nem nagyon veszi magára senki az érintettek közül…

    • Mire kellene a közpénz ide? Semmilyen pénz nem tud gólt rugni. Vagy azért kellene a közpénz, hogy játékosokat vásárolgassanak, meg fizessenek, meg legyen miből lopni? Nem érdekel se a közpénz – nézetem szerint olyan nincs is, mert amit befizetsz bámilyen adó formájában , az már az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak – de egyik magyar klub sem. A focit, mint sportot nézem és szeretem. Nyíregyházának már régen van utánpótlásképzése. Bátran kellene a fiatalokhoz nyúlni, hogy kiderülhessen, melyikben mennyi van. Amelyik nem üti meg ezt a silány szintet sem, el kell engedni az élet más területére.

     • “Nem érdekel se a közpénz – nézetem szerint olyan nincs is, mert amit befizetsz bámilyen adó formájában , az már az ő pénzük, azt csinálnak vele amit akarnak”
      Ez nem igaz, mert ebből a pénzből kell fenntartani a kórházakat – 70 milliárdos adósságuk van – fizetni az egészségügyi dolgozökat, a mávot, az iskolákat, fizetni a tanárokat, legalább is fenntartani az úthálózat minőségét, nyugdíjat fizetni stb…..

      • “Nyíregyházának már régen van utánpótlásképzése. Bátran kellene a fiatalokhoz nyúlni”
       Valóban régen van,és kb Moldván Mikiék óta duplaszar az ami itt folyik (és akkor még nem mondtam,hogy a Moldván-féle Szpari is a megyéből lett összerakva és nem a városi utánpótlásból!! Egyetlen valamire való tehetséget sem tudnak felmutatni! Majd most kiderül,mert amit látom Bálint gazdánál a bátorság meg van,de nincs mögötte tartalom.

      • Nekem nincs időm itt bővebben reagálni senki hozzászólására. Aki értette mit akartam mondani értette, akik nem az nem. Röviden csak annyit, hogy amit adóformájában befizetsz, az már nem a te pénzed, azzal azt csinálnak amit akarnak. Annak és úgy osztja e, ahogy akarja a hatalom. Beleszólása senkinek sem lesz utána. Ha lenne, biztos másképp lenne minden. A te pénzed az ami a zsebedben van, azzal szabadon rendelkezel. Hátam borsózik a naiv emberek “mi pénzünk” mondataitól. Elméleti dolog, gyakorlatilag nem létezik. Addig, ameddig Nyíregyházán nagyságrendekkel több ember kénytelen az utcájában kátyus, sáros szar utakon közlekedni, mint ahányan kijárnak a stadionba magolni, addig a város részéről egy vasat sem adnék a stadionhasználaton kívűl. Persze ezen a helyen ilyen mondat “Istenkáromlás”, de ez a véleményem. Ha van olyan elme roggyant, aki a saját zsebéből hajlandó finanszírozni még a mai magyar játékosoknál drágább idegenlégiósokat, hát tegye. Viszont ennek hiányában érje be mindenki azzal, hogy a nyíregyházi foci az utánpótlás nevelésre fog épülni. Színvonala pedig olyan lesz, amilyen az abban dolgozó és sportoló gyerekek tehetsége, hozzáértése. Az elégedetlenek azon a szinten reklamáljanak először.

  • “Hátam borsózik a naiv emberek “mi pénzünk” mondataitól.”

   De, van olyan, hogy a “mi pénzünk”! Balmazújvárosban is úgy gondolta az új önkormányzat, hogy a “mi pénzünk”, és nem fogják ész nélkül a focira költeni! De ott van Érd! Hetvenezres, Pest megyei város. Azt mondta a város új vezetése, hogy nem fognak évi 700 milliót költeni a női kézilabda csapatra, mert van ezer és egy dolog amire jobban kellene. Elismerik a csapatuk eredmenyeit, de nem fogják az iparűzési adó kétharmadát profi sportra költeni, hogy a játékosoknak meglegyen a havi kettő millió……

   Most gondoljuk el! Kövesd és várda nagyjából 15.000 lakossal. Nincs annyi iparuk, cégük mint Érdnek, mégis az egyikük fenntart egy elsőosztályú foci és férfi kézi csapatot, a másikuk meg egy foci és női kézicsapatot! Miből? Ha Érden 700 milliót kellene fizetnie a városnak évente egy csapatra, akkor kövesdnek és várdának mennyit? Egy-egy milliárdot kettő-kettő csapatra?

   De tekintsünk el attól, hogy ez közpénzlopás!

   Mégis mi a baj ezzel? Hát az hogy felborítja az egyensúlyt!

   Nézzük meg az alcsutot! Az utánpótlásukba az egész országból összegyűjtik/elcsábítják a tehetségesebb gyerekeket, mégse kerülnek be a nagycsapatba. várdára hoznak Kárpátaljából gyerekeket, mert helyben nem nagyon van érdeklődés…. A kövesd meg egyszerűen röhej, az u19-es csapatuk a harmadosztályban, az északkeleti csoportban a hetedik két ponttal megelőzve az Orost! A Sényő meg az első! És ezek a csapatok viszik el a legtöbb pénzt!