Tevékenység

 • easternboy közzétett egy állapot frissítést 1 hét, 3 nap óta

  Ezért a Kalocsai gyerekért nem sokat fizethetett Révész.. Persze ettől még lehet,hogy csiszolatlan gyémántra találtak,de megint egy olyan játékosról van szó,akinek semmilyen nb-s rutinja nincs.
  Jó lenne már,ha nem ismétlődne megint és mindig a Révész érában ugyanaz: játékosvándorlás. Egy sereg ismeretlen jön majd megy….eredmény nuku. Olyan mintha itt se lettek volna! Nem akarok rosszra gondolni ,ezért el is hessegetem rögtön a pénzmosás fogalmát. 🙂 Persze itt ez is hülye gondolat: ilyen bagóért nincs értelme pénzt mosni.. de akkor egyszerűen csak hülyék a vezetők – mindig ez jön ki 🙂

  • Üdv. Sajnos a Szpari nagyon rossz irányba fordult ha megtagadja a saját nevelésü srácokat.Miért jobb az aki ismetetlenül jön bárhonnan.? Szép jövőkép és beváltott ígéretek.Valaki valamikor valahol nem mondott igazat. Hontalanokkal akik azt sem tudják milyen megyében van Nyíregyháza sajnos nehéz lesz. Sok sikert Szpari! NYÌREGYHÁZI!!! SZPARI

   • Kedves Zsolt!
    Azt meg kell értened,hogy hosszú távon nem vezet célra,ha egy klub kizárólag a saját nevelésű fiataljaira számol. Hogy miért,az elég összetett dolog. Megpróbálok néhány tényszerű példát leírni:
    – Ehhez meg kell előbb teremteni a magas színvonalú,minden tárgyi és szakmai kapacitást biztosító akadémiát,ami rengeteg pénz, idő és át kell formálni,vagy el kell engedni azokat a szakembereket,akik minden mást figyelembe vesznek egy fiatal nevelésében fejlesztésében, csak azt nem ami nélkülözhetetlen. Ez sajnos ma Magyarországon nehezen megoldható dolog valamiért….
    – A minimum,hogy világos utat,célt és példát kell mutatnia a klubnak a fiatal játékos felé,másképp nem nem lesz kellő motiváció,vagy ha lesz el fogja hagyni a nevelő egyesületet,mert hiába nevelte a klub ,ha nem első osztályú és nem az nb1-ben játszik stabilan. Egy szürke nb2-es csapatban nem lehet minőségi utánpótlást végezni! Akkor most mi legyen előbb? Teremtsük meg az nb1 feltételeit vagy legyen erős kötődő helyi utánpótlás? Szóval ez eléggé róka fogta csuka helyzet. Szerintem nagyon sok hazai nevelő egyesület vásárol össze nem saját nevelésű már kiforrott játékost pont ezért: hogy biztosíttassa velük az nb1-et, kvázi utat mutasson a jövő fiataljainak.
    – El kell dönteni,hogy az utánpótlás nevelésen belül,mi a cél: kineveljük a jobbnál jobb tehetséges játékost pénz, idő és fáradtságos minőségi munka árán,és eladjuk őket,hogy megtérüljön az áruk,de akkor egy sem a nevelő klubján fog segíteni hosszú távon vagy itt tartjuk őket és nem adjuk el,de ahhoz meg kell teremteni mindazt amit fentebb írtam,és biztosítani kell a tuti nb1-et mindnek. És még akkor sem biztos,hogy itt maradnak.
    Nem könnyű ez a feladat! Amikor én elkezdtem szurkolni a Szparinak,akkor még NYVSSC-nek hívták, A Temesvári korszak kellős közepén,amikor stabil nb1-esek voltunk és szinte teljesen szabolcsi játékosok alkották a keretet,de akkor sem sikerült mindenkit megtartani,mert ha bejelentkezett az Újpest, ugye az belügyes csapat volt, a Honvéd, ugye az a katonaságé volt ,meg hát a Fradi, és a Fradi az Fradi. Szóval a legeslegjobbjainkat végül elvitték innen (PL Szendrei kapust az Újpest).
    Én azért vagyok erősen szkeptikus a mai Szparival szemben,mert nem látom mindazt,amit fent leírtam, pontosabban azt sem látom,hogy döntött volna a klub,melyik irányt válassza. Lassan 10 éve tulaj Révész,de még mindig nem valósult meg az,hogy a Szpari szurkoló világosan lássa,mi is a cél a klubon belül. Mint írtam,ez nagyon bonyolult és hosszadalmas folyamat,de azt már el kellett volna dönteni mára,hogy saját nevelésű csapatot tartok fenn ,de akkor az eltelt időben el kellett volna már kezdeni megteremteni ehhez a sok-sok feltételt,ami nem egyedül az,HOGY VESZEK EGY AKADÉMIÁT,AMIT MAJD FELÚJÍT ÉS FEJLESZT A VÁROS ÁLLAMI PÉNZBŐL. Itt az utóbbi 6-7 évben (amióta kizárták a Szparit az nb1-ből) a legkülönbözőbb korú és tudású játékosok és edzők jöttek-mentek. A vak kisérletezgetés folyt,azért írom,hogy vak,mert semmi konklúziót nem hozott a tulajdonosnak. Ez nem megengedhető piaci alapon,hogy közel 10 évig működtetek saját pénzből egy ilyen nagy klubot nulla eredménnyel, ez csak akkor engedhető meg,ha nem Révész a gyakorlati tulaj ,hanem az önkormányzat és tulajdonképp eddig nem klubépítés,hanem jegelés folyt. Talán ebben az évben legutóbb, a mostani szakmai stábbal mozdult meg valami,most kezdem azt érezni a jelekből,hogy komolyabban veszik a klubépítést,de ebben az a rossz hír,hogy mostantól még évekbe kerülhet,amíg komolyan kialakul az amiről fentebb írtam,másképp ezt nem lesz értelme csinálni,és ugyanaz lesz a végállomás mint eddig.

    • “Szerintem nagyon sok hazai nevelő egyesület vásárol össze nem saját nevelésű már kiforrott játékost pont ezért:”

     Az idehozott fiatalok ebbe a kategóriába tartoznak? Mondjuk a kövesd utánpótlás szinten harmadosztályú… A Szpari meg elsőosztályba került…

     • A kérdésedre a válaszom: nem tudom,nem ismerek egy fiatalt sem. Sőt azt sem értem,mit miért tesz ez a klub és egyáltalán nem vagyok biztos abban sem,hogy amit most tesz ,az jó lesz-e. A hozzászólásod végére úgy reagálnék,hogy ne keverjük már össze az utánpótlás bajnokságot a felnőttel,mert én az utóbbiról beszéltem,és ebben az értelemben mindegy,hogy hol áll az utánpótlás. Még ha jó játékosok is vannak a mostani utánpótlásban, miből gondolod,hogy itt fognak maradni,ha a klub nem nyújt nekik biztos és minőségi alternatívát?

     • Üdv! Köszönöm a hozzászólásodat. Sajnos elfogult vagyok a témában ezért fáj most a helyzet. HAJRÁ NYIREGYHÁZI SAJÁT NEVELÉSŰ SRÁCOK!