Tevékenység

 • easternboy közzétett egy állapot frissítést 4 nap, 19 óra óta

  Még egy gondolat a moderálásról/viselkedésről. Még ma uborka szezon van úgyis 🙂

  Szóval! Nem tudom,hogy kinek mi a véleménye erről a fórumról. Én elég régen ide írogatok kb. 10 éve (ha nem több). Van tehát tapasztalatom arról,hogy a fórumtársak hogyan viselkednek (magamat beleértve),sőt arról is ,hogyan változott a fórum összetétele, és ez milyen hatással volt/van a fórumra. Sok őstag már nem is posztol ide egyáltalán, pl. Csendesenszemlélő,Thirey Henry, stb. pedig csíptem őket. Aztán az évek alatt nagyon sok új társ csatlakozott,ami azért jó jel,mert nőt a tagszám,azonban rossz is mert tagadhatatlan,hogy a modor komolyat romlott…Az is igaz,hogy a politika is egy jó ideje sokkal erősebben jelen van mint mondjuk 10-12 évvel ezelőtt…
  Rögtön leszögezem,hogy én sem vagyok hibátlan. Aki régen posztol ide,az jól ismer és lathatta milyen hozzászólásaim voltak. Nem állítom,hogy értenék a focihoz,inkább csak sok ragadt rám. Nekem is volt olyan korszakom az elején,ami nem vált büszkeségemre, mert könnyebben beleszálltam azokba akik nem úgy gondolkodtak mint én, azaz más szóval személyeskedtem, és ez elég könnyen ment. Az évek és a tapasztalat azonban megváltoztatja az embert és ez így van rendjén. Ma már én sem vagyok az aki minden áron keresi a bajt, és arra is rájöttem,hogy a meccs lefújása után sohasem szabad posztolni mert akkor kisülhetnek durva hsz-ek,egy nappal később azért már higgadtabb az ember. Ettől függetlenül alapvetőnek tartom,hogy az ember mindig tartson ki ha igaza van és akkor se féljen posztolni,ha más véleménye van mint a fórumtársaknak.
  Nekem ami a legjobban fáj ezen a fórumon, és ez már évek óta így van, az a személyeskedés.
  Miért is vagyunk itt? Mert mi egy oldalról jöttünk: mindannyian szurkolók vagyunk és szívünkön viseljük a Szpari ügyét. A célunk mindig az,hogy elbeszélgessünk egy olyan dologról,ami egy harmadik félről szól: a csapatról. Ők más hajóban eveznek,ha úgy tetszik, nem a mi oldalunkról valók. De róluk beszélünk,miattuk vagyunk itt. Azonban pont azért mert ők a másik oldalon vannak, nem szabad,hogy közénk álljanak: nem lenne szabad azért nekünk egymást szídni, haragudni, személyeskedni, kiközösíteni,mert egy harmadik fél rosszat csinált. Az,ha a csapat nem nyer, vagy gyengén játszik, ha hülye az edző vagy a tulaj, az SOHASEM A MI HIBÁNK! Éppen ezért sosem volna szabad előfordulnia annak,hogy más hibája miatt egymásba szállunk bele és személyeskedünk. Azt kellene mindenkinek megérteni ,mielőtt bárki bármit ír ide,hogy nem a fórumtárs az ellenség. Nem mi idéztük elő,ha nem megy a csaptnak, ezért nem a társ a hibás. Tudom,hogy nehéz,mert sokan azt hiszik,hogy de igenis a társ a hibás,mert ő beszél hülyeségeket,de gondolom azzal mindenki egyet ért,hogy ha megy a csapatnak akkor kevesebb a negatívum és a hülyeség is a fórumon. Persze ha nem megy a csapatnak,akkor is el kell fogadni,hogy mindenkinek más a véleménye (ha egyforma mindenkinek vagy sok embernek,akkor az bónusz, hab a tortán! ,de ez ritka),máshogy látjuk a történteket és épp ezért nagyobb toleranciának kellene bennünk lenni a másik iránt! Semmiképp nem szabad a személyeskedésig elmenni (mások nevét,politikai hovatartozását firtatni,a személyiségét bántani nyíltan). Ezzel együtt vitatkozni lehet! Nem kell elfogadni mindent, mert mások vagyunk és mindenki máshogy látja.
  Én erre jöttem rá az évek alatt,de tudom,hogy amit leírtam az nem ilyen egyszerű,mert akkor minden fórum ideális és fegyelmezett lenne, és nem kellene moderátor sehová. Mégis azt mondom,hogy a jövőben ha felbosszant bárkit is a másik, inkább ezekre gondoljon,mielőtt rommá zúz itt valakit.

  • Ez rendben van.

  • Remélem, hogy sokan (Igazából kevesen vagyunk itt, bár sokan lennénk!) elgondolkodnak ezekről a gondolatokról.
   JÓ ÍRÁS!!!
   Te is valóban sokat változtál, és jó irányba!