Tevékenység

 • easternboy közzétett egy állapot frissítést 1 hét óta

  A legnagyobb baj az,hogy valójában sehová nem tart ez a klub! Ígéretes fiatalok? Kiket hoztak ide? Hány saját nevelés játszik? Egyáltalán hány állná meg a helyét a felnőttek között? Mindenki szídja a Kisvárdát és a Puskást. Mára sem lettek kedvenceim ezek a klubok,de el kell ismerni,hogy előrébb tartanak a Szparinál. És még mielőtt jönnének azzal,hogy de hát TAO meg kormány pénz: Révészt ki tartja vissza,hogy belenyúljon a zsebébe és dacból is összehozzon egy erős keretet….ő is csak a kormánypénzekre vár….A minap a Puskás saját nevelésű játékosokkal nyert két meccset az nb1-ben és Fehérváron is méretes mákja volt a Vidinek,hogy jókor rúgták a gólokat,mert könnyen el is veszthették volna ők is a meccset…Kérdezem én? A Szpari mivel tűnik ki? A hurkások kiestek,és ott az önkormányzat példás összefogással resetet nyomott és legalább az látszik,hogy van koncepció és összefogás. Ha hasonló polgármesterünk lenne és hasonló városvezetésünk,akkor elküldenék Révészt a francba! MI az,hogy Kamion EB? Ott bezzeg megy a Révész-fogat….NEM KELL IDE OLYAN TULAJ,AKI MÁSSAL TÖRŐDIK ÉS MÁSRA KÖLTI A PÉNZÉT!!!!

  • Egyrészt könyörgöm, ne vegyük már egy kalap alá közpénzkötegeket égető klubbokat egy többé-kevésbé gazdasági ésszerűség szerint működő gazdasági társasággal! Elegendő csak annyit megjegyeznem, hogy az általad megnevezett csapatok ingyen használják a létesítményeket, addig a Szpari mind a stadionért mind az Örökösföldi pályákért bérleti díjat fizet!
   Másrészt az erszény megnyitása sem jelent eredményt, lásd vasas….

   • MOst komolyan Realista! Szerinted tényleg ez vagy ezek az okai annak,hogy a Várda 10-ből 8-szor verné a mai Szparit? Ugye viccelsz?Még egyszer leírom: ki tartja vissza Révészt attól,hogy belenyúljon a zsebébe és egy akár közép-európai szinten is ütőképes csapatot rittyentsen? Pillanatnyilag alig tesz be valamennyit,legalább is ez érződik,és nem látszik más.Vajon ki tartja őt vissza? Amúgy meg milyen “gazdasági ésszerűség szerint működő ” kft-ről beszélsz? Melyik is az? Netán a Spartacus? A tulaj kiszedi az állam által többé -kevésbé utalt pénzeket s a zömét átteszi a kamion sportba….Na ez folyik most itt…

    • “Szerinted tényleg ez vagy ezek az okai annak,hogy a Várda 10-ből 8-szor verné a mai Szparit?”
     A közpénzkötegek nélkül létezne a várda? Ugye hogy nem! Csabainé volt a pogármester, és létezett a Szpari! Kovács lett a polgármester, és még mindig létezik a Szpari! És ha más lesz, akkor is fog létezni! Amig nem volt a fidess, nem létezett a várda! Ahogy nem lesz fidess ismét nem fog létezni!
     Nézd meg Balmazújvárost! Amig fidesses volt a polgármester, volt közpénzzel kitömött csapat. Ahogy korrupciós büncselekmény miatt letöltendő szabadságvesztést kapott a polgármester asszony – amelynek letöltését azóta sem kezdett meg érdekes módon – és ellenzéki polgármester lett, a csapat is megszűnt, mert nem volt hajlandó százmilliókat költeni közpénzből az új vezetés!
     Ha tavaly bukik a fidess várdán, a csapatukról már csak múltidőben lehetne beszélni!

     “Még egyszer leírom: ki tartja vissza Révészt attól,hogy belenyúljon a zsebébe és egy akár közép-európai szinten is ütőképes csapatot rittyentsen?”

     Most komolyan! Viccelsz?
     Szerinted mi tartotta vissza, hogy folytassa a pereskedést?

     Hogy is tárgyal a maffia? “Erre a szerződésre két dolog kerülhet! Vagy az aláírása, vagy az agyveleje!”

     Persze Révész esetében azért némi állami támogatás is közrejátszott a “helyes” döntésben…
     És amit nem lehet, azt minek erőltetni? Ezért sem értem, hogy miért nem a helyi nevelésű játékosokat favorizálják? Ha ki tudták nevelni Ötvöst, akkor másokat is ki tudnának nevelni! És akkor nem kellene kinyitni a bukszát! De a “szakemberek” csak az általuk hozottakat favorizálják… Csak “tudnám” hogy miért jobb egy kövesdi vagy szegedi fiatal, mint egy nyíregyházi…

    • Csak egy adalék arról mennyire “egyenlők” az esélyek… Mikor a Szpari visszajutott a másodosztályba, minden idegenlégióst elküldtek, mondván, hogy a másidosztályban nem lehet idegenlégiós… Ehhez képest a várda feljutó keretében 14 légiós volt! “Egyenlő pályák, egyenlő esélyek! Én kerékpárral megyek!”

     • Mint mondtam,ugyanarról beszélünk csak te nem látod a fától az erdőt: azt hiszed,hogy ebben a fertőben ott ül középen Révész nagyapó és egyedül őt kikerülik a káros sugarak,lepattog róla a rosszaság és harmat ártatlanul jégbe zárt Luciferként küzd a gaz rendszer ellen…

  • Az a baj, hogy ha ezt a témát komolyabban elkezdjük itt boncolgatni, akkor abból nagy valószínűséggel politizálás lesz. Azt meg gondolom nem akarja senki. Én már régen nem csodálkozom azon ami itt folyik. Ez az inger és információ hiányos futball miliő, ami jellemzi a nyíregyházi labdarúgást már régen, annak egyenes következménye a szurkolók eltűnése a lelátóról. Szinte vigyáznak rá, hogy véletlenül se emelkedjen magasabb hőfokra a futball-láz: a honlapom elvétve vannak a csapattal kapcsolatos információk. Ellenben feltűnik rajta egy-egy kamionos hír, egy elhunyt játékos az utóbbi években tucatszámra megfordultak közül, most meg Brekk Jani elhunyt 85 éves édesanyja a hír rajta…. Nyugodjon békében, de valójában nem értem hogy kerül ez a hír a honlapra. Annyit Bálintnak is tudni kellene, mint technikai sport rajongó, hogy még egy Wartburg kombit is lehet “sportosabbá” varázsolni egy kis optikai tuninggal. Igaz nem lesz tőle gyorsabb és még csak jobb sem, de szemet vonzóbb igen. Ha ez a helyzet párosul még egy nézhetetlen focival – még ha nem is teljesen eredménytelenül -, akkor lassan lehet vinni a meccseket Örökösföldre. Se foci, se hír , csak szomorúság…. Most épp Brekk Jani 85 éves anyjának a halála kapcsán….

  • “A minap a Puskás saját nevelésű játékosokkal nyert két meccset az nb1-ben”

   Azért én megnéztem, hogy hány saját nevelésű játékos lépett pályára mondjuk az Újpest ellen. Ha nagyon szigorúan vesszük a saját nevelés fogalmát – aki végigjárta a szamárlétrát az adott klubban – akkor 1! Ha nem olyan szigorúan vesszük – legalább 3-5 éve ott van – akkor 3-4 játékos. Hát, nem az utánpótlás nevelés diadala…

   De hogy egy másik példát mondjak, a várda u-19-es csapatában – amely az utánpótlás harmadik osztályában jászik – huszonegy játékosból nyolc nem Magyarországon született, és a maradékból is a többség nem várdai vagy környékbeli…

   • Szerinted a Szpariban hány olyan saját nevelésű van aki a legelejétől végigjárta a ranglétrát és játszik is a felnőtt csapatban….?

    • Tavaly volt úgy hat vagy hét… Ebből hármat elpasszoltak, Nagy, Motkó meg egy akinek a neve nem jut az eszembe. Maradt Starosta és Tóth, akik sérültek, Kovács aki tavaly több mint tízszer lépett pályára és rúgott három gólt meg Ötvös. Ha Ötvös most lenne 18-19 éves, már ő sem lenne itt….