Tevékenység

 • easternboy közzétett egy állapot frissítést 8 hónap, 2 hét óta

  Nyilván mindenért Sándor és Gálhidi a hibás. Ők ketten kérték a tulajt,hogy ne legyen erősítés,ne érkezzen ide komolyabb játékos…Ők kérték azt is ,hogy előttük évekig bukdácsoljon a Szpari, sőt,hogy a tulajdonos Györben majd később a város stadionban is botrányosan viselkedjen. A két öreg a hibás azért is,hogy ilyen szégyenteljes egyoldalú szerződés köttessen Kisvárda és a Szpari között……Hogy Mátyus Jani,akit elzavartak innen és mindenféle részegesnek titulálták, eljött ide más csapat edzőjeként és simán legyőzte a vendéglátó Szparit. Sőt, teljes lelki nyugalommal vette,hogy ez a csapat semmit nem fejlődött azóta,hogy neki innen mennie kellett….
  Nyilván a két öreg hibás mindenért: A kis Bozsikért , Szücs MIsiékért….és persze azért is mert kitalálta a tulaj,hogy őket, a két vén szatyrot kell edzőnek kinevezni. Hát persze,hogy ezért is ők tehetnek….:-DDDDDDD

  • Nem mindenért, és csak attól az időtől, hogy itt vannak. Az összeállításért, a keretért, meg a játékért…

   • Az étteremben a vendégek reklamálnak a szakácsnál, hogy babgulyásban elvétve találnak csak húst…. Lehet reklamálni, hogy ki játsszon a csapatba, de szinte teljesen mindegy. Vasárnap a Szpari meccs után átkapcsoltam az NB1-es meccsre . Akkora különbség volt hírtelen az NB2 meg az NB1 között, hogy a reményem is elszállt. Most azt mondom, esély sincs, hogy ez a csapat valaha is odakerüljön. Nem azért, mert annyira magas volt az ott látott minőség, hanem azért, mert az NB2-ben annyival alacsonyabb a színvonal. Ennek oka valószínűleg az erőltetett magyar játkosok szerepeltetése. Pár jó légióssal ez a csapat is sokkal jobb lehetne, és még többe sem kerülne….

    • Üdv! Szerintem kellő akarat és tudás mellett inkább az utóbbi 6 évben ki kellett volna nevelni 4 stabil kezdö saját nevelésű játékost. Nem kellene félévente csapator cserélni és lenne értelme az akadémiai képzésnek.Évente csak 1 jó képességű srác is előrelépés lehetne. A légiósok zsoldosok. Ma itt holnap ott. Nincs kötődése nincsenek céljai csak a túlélésre játszik ameddig lehet.

     • Egyetértek a hozzászólókkal,mert ott az igazság a soraik között.
      Realista! NIncs igazad! Én nem vagyok baloldali,sőt! De ha most szoci kormány lenne,már mindenki a polgi fejét követelné,mert elvégre most is a polgi választotta ki Révészt és csak ő kellett neki! Átlátszó maszlag az egész,de higgy amit akarsz.

      • Nem vagy képben a témában. Kovácsnak semmi köze Bálint szerepvállalásában. Egy országosan ismert személytől kapott megkeresést, amit nem volt “illő” visszautasítani. A nyíregyházi polgármester csak azt csinálja, amit fenttől mondanak neki… Ő nem “Kósa” szint az országos politikában. Nem is értem azokat a hozzászólásokat, amik a polgármesteren kérnek számon futball dolgokat. Neki kiosztották országosan a röplabdát fent – ha a magasságára gondolok, lehet , hogy kitolásból – , focit kár rajta számonkérni. Beleszólása annyi, mint itt bármelyikőnknek. A foci a nagypolitikában nem az ő szintje.

     • Mit számít a kötődés, ha nem tud focizni? Engem az nem szórakoztat, ha valaki nem tud egy egyeneset a labdába rúgni, de úgy kötődik a klubhoz, mint habarcs a téglához. Próbáljanak kinevelni is focistát, meg hozzanak is olyan posztra jobb légióst, amiből nincs hazai. Közbejártuk már ezt a témát unásig, és mindenki tisztában van vele, hogy ez az MLSZ központilag szabályzott hülyesége, amivel tönkreteszi az NB2 színvonalát. Simán engedhetne csapatonként 3 légióst a jelenlegi dotálási szabályok megtartása mellett. Voltak itt olyan légiósok, akiket jobban szeretett a közönség, mint az idekeveredett “magyar vándort”. Ez így ebben a formában zsákutca.

      • Háááát…azért ezt igencsak sarkosra egyszerűsítetted…Lényegében ugyanarról beszélünk: tökmindegy ki kérte meg a nagyapót….a lényeg ugyanaz! Áruld már el nekem,ugyan kin kellene vagy lehetne számon kérni mindazt,ami a városban történik….Ilyen alapon egy járdabetont sem kérhetsz számon az olgi-polgin,mert mindent a modern városok programban kell kivitelezniük. Ilyen alapon semmiért nem kérhető számon. Akkor kit kérjek számon? Esetleg Orbánt? Igaz,hogy az ő barija a mi polgármesterünk,de ennek konkrétan a város nem sok javát látja, inkább látja Kisvárda….önmagához képest jobban ,dinamikusabban fejlődik. És akkor még a fociról nem beszéltem…Ki a frászon kérnék számon bármit is? Kicsit felidegesítenek az ilyen légből kapott szövegek… Elég naiv a logikád: ebben a városban semmi, hangsúlyozom SEMMI nem történhet meg ,jelenhet meg ,kerülhet napvilágra anélkül,hogy a polgármester ne nyugtázná…Ezt meg én tudom biztos forrásból és ne haragudj ,de ennek jobban hiszek… Ha így van akkor meg miről beszélünk?

      • Ja és még valami!
       Nekem ne magyarázz “Bálint szerepvállalásáról”! 6 éve van itt! Ha őt egy országosan komoly név kérte fel,akkor nem teszik ki az nb1-ből a Szparit egy őskövület ügy miatt amit kikapartak a gesztenyefa alól…De mégis így lett,mert nem pártolja őt országosan a kutya sem, pontosabb leszek: nem azért pártolja,hogy itt nagy klubot csináljon, nem ez az érdek, ha erre gondolsz ,azt jobban elhiszem. Balbinot ügyben pont olyan balga volt Révész,mint bárki más lett volna, Halvány fingja sem volt erről…De arról lehetett volna,hogy nem bánik el egy motivált jobkézként beosztott tehetséges sportigazgatóval aki jobban ismerte az itteni közeget mint ő és az unokája együtt véve, és úgy hívják,hogy Barczi Róbert. Ő ma az mlsz egyik legbefolyásosabb embere…ez lehet,hogy politika de az nem,hogy ő okosabb volt itt mindenkinél ezért ki is ebrudalták… na ekkor jött a Balbinot ügy, a többit meg már tudjuk.De ez elég régen volt már és itt azóta se nő fű….Szerinted miféle szerepvállalás az,amikor a klub legsötétebb időszakát éljük, nincs igazolás nincs presztizs ,nincs szakmai felelős,nincs fejlődés és nincs kilátás sem. Neked ez kell? Ilyen szerepet én is tudnék vállalni,még a cégeim is jól járnának vele…..

      • Szerinted ki akar itt nagy klubot csinálni? Valljuk be így négyszemközt, mikor volt nagy klub Nyíregyházán? Soha. Itt az számított eredménynek, ha néha pár évre felkerült a csapat az NB1-be. Gondolod most , amikor az egész magyar bajnokság át van politizálva, “falvak” játszanak egymással, megváltozik minden? Reménykedni lehet, sőt kell is, mert akkor mi a csodának szurkolnánk, de felesleges itt “nagyapózni”, meg személyeskedni. Megértelek, meg másokat is, mert a tehetetlenség nagy úr….. , de hát akkor is. 🙂

      • Nem igazán értem,mire akarsz kilyukadni. A nagy klubot a nagyapó emlegette. Kissé frusztrált lett mostanra,mert már nem emlegeti…Én kezdettől sem reménykedtem, ezért sem értem,miért nekem írod ezt? Valóban falvak játszanak,de van egy másik folyamat is: eddigi városokat falvakká próbálnak minősíteni. Itt ma ez zajlik és nem csak a fociban! Nem igaz,hogy egy 120 ezres nagyvárosban kulturális programként disznótorost kell tartani,meg falumúzeumot. Egyéb nincs. A Vidor programjaira bejutni képtelenség,mert nem csak drága,de jegyhez sem nagyon jutsz. Ami meg ingyen van az romazene és levitézlett filmek a főtéren….Én azért nívósabb kulturális eseményeket is várok de hiába teszem. De visszatérve a lényegre :tudom a Szpari helyét a magyar labdarúgás palettáján. A Nagyapó nincs tisztában ezzel! Ő harsogta,az elején,hogy nb1. Majd 3 éven belül nemzetközi kupaszereplés,és nyugat-európai arculatú stabil magyar klub. Nézz utána a korabeli sajtóban. Hogy ez mekkora hazugság volt,azt az bizonyítja,hogy az utóbbi években már szót sem ejtenek erről….eközben jöttek-mentek a pesti dzsigolók, lapáttal vitték a nagyapó pénzét és semmi eredmény…még komoly szponzor sem érkezett,csakis Révész cégei vannak a kalapban,miközben már több éve annak,hogy egy fillér sem került a klub kasszájába….Válaszolok: senki nem akar itt nagyklubot csinálni! Nem is biztos,hogy az kell! De ezek menjenek innen,mert csak sötétség marad utánuk…

      • Jól elkanyarodtunk a focitól a Vidorhoz. 🙂 Teljesen igazad van, én egyszer véletlenül odatévedtem egy Halott pénz koncertre, de azon kívül semmi nem keltette fel a programokból a figyelmemet. Színházba próbáltam párszor jegyet szerezni egy-egy kiszemelt előadásra, de nem jött össze. Nem biztos, hogy egyetértünk benne, de szerintem sok százezres, sőt milliós fizetéseket ne támogasson a város ameddig a városhoz tartozó utak jelentős része nem aszfaltozott, csapadékos időben dagonyáznak az ott élők, de lenne még ezer más helye is a pénznek. Azt, hogy mit mondott anno Bálint…. Lehet, hogy rossz volt a tolmács. 🙂 Szerintem Te hallgass az eszedre, és ne engedd, hogy megzavarjanak mindenféle földtől elrugaszkodott szónoklatok. 😉