Tevékenység

 • easternboy közzétett egy állapot frissítést 1 hét, 5 nap óta

  Azért egy fontos dologra hagy hívjam fel a figyelmet,ami a Szparinál zajlik:

  Nyilván fontos az öltözői szigor! Én ezt kiegészíteném azzal,hogy nem csak az öltözői szigor a fontos,hanem a szigor a pályán , az edzésen és azokon kívül. Egy játékos csakis akkor profi,ha ezeket betartja….

  Sándor Pista bácsi sok mindenre garancia,de ha a játékosok látják mi zajlik a klubnál és látják – ez nem kérdés – akkor nehéz bármilyen szigort tartani..
  Szomorú ami itt történik!

  Ötvös Bence – úgy adtuk oda a Várdának,hogy fél évig mi álljuk minden fizuját és utána a Várda dönthet 1.,megveszi, 2. nem veszi meg,hanem újabb fél év kölcsön , 3., nem is kell neki és visszaadja ( de addig sem minket erősít…) Bár ez utóbbit nem hiszem,hogy megtörténik.

  Kártik Bálint – Elvileg eladtuk a PAFC-nak.de máris nyilvánvaló,hogy visszatolják az nb2-be. Csákvárra, egy riválist fog erősíteni! Hát itt senkinek sincs esze?? Nem hinném,hogy sok pénzért adtunk túl rajta,és azt sem hiszem,hogy Révésznek ennyire kell a pénz…..Netán soha nem látott komoly igazolások jönnek? Kötve hiszem, láthatjuk kiket igazolnak ide…..
  NEM ÉRTEM A JÁTÉKOSPOLITIKÁT,NEM ÉRTEM A KLUB GAZDÁLKODÁSÁT ÉVEK ÓTA, NEM TUDOM A TULAJ IGAZI CÉLJÁT,NEM LÁTOM MIT AKARNAK . NINCS ITT SEMMIFÉLE SZIGOR! A KLUB VISZONYLAGOS ÉRTEKEINEK ELHERDÁLÁSA FOLYIK !
  KIFORDUL A BELEM!!

  • Úgy csináltok Kartikkal, mintha Modricot adtuk volna el. Tucat futballista, csereként ahányszor beallt f@szon rúgta a kapust 100%OS ziccerbe. Mikor Pekar elment akkor is sírt mindenki, aztán észre se vettük a hiányát. Nb2be nem nagy nevek kellenek. Lásd. Budaörs, Pécs

   • Ha szerinted Kartik ennyire ‘tucat futballista’, akkor mondj mar ebbol a keretbol egy kiemelkedo jatekost. Erre Otvos lett volna a valasz, de ugye mar o is a vardat erositi.

   • Kártik a Szpariban évekig a legjobb teljesítményt nyújtotta, nem véletlenül szavazták éveken keresztül a legjobbnak!
    Szerintem el is ment a kedve ettől a nihiltől, főleg úgy, hogy a mostani szakmai stáb nem igazán szerette pályára küldeni, mert nyomatták végig az általuk hozott, sokkal gyengébb játékosokat (gondolom, hogy anyagi érdekek miatt).
    Van itt játékospolitika! Mindegyik új szakmai stáb hozza magával, az általuk bedumált falábúakkal együtt!
    Aztán várhatjuk mi az eredményeket, meg a szép játékot, miközben elengedi a klub azt a kevés értékét is (itt játékosokra gondolok, mert egyéb értékek nem jutnak eszembe az elmúlt néhány évben), akik néha felbukkannak a klubnál.

    • Vegre valaki atlatja a helyzetet! Szegeny Revesz Balintot sajnalni tudom,hogy ilyen naiv es olyan emberek veszik korbe akik csak a penzt latjak benne es mindenhol lehuzzak ahol tudjak. Addig nem lesz itt semmi amig Revesz egy olyan embert nem vesz maga melle aki hozza erto,a legjobbat akarja kihozni a klubbol es nem haszonleso.

  • Te aztan nagyon okos vagy. Kartikkal szerzodest bontottak majd utana szabadon igazolhatokent igazolta le a Puskas. Az Otvosrol is szot ejtve, szerinted a Szpari adja neki a fizut ugy, hogy a vardanak dolgozik be?
   Inkabb maradnal csendbe ha nem ertesz a dolgokhoz.

   • Ezt nekem szántad? 🙂

    • Igen ,neked.

     • 🙂 🙂
      Bocs,azért kérdeztem meg,mert nem hittem a szememnek,hogy létezik még ilyen naiv ember. Segítek:
      Kártikkal azért bontottak szerződést már előre,hogy a Puskásnak ne kerüljön pénzébe Nem véletlen volt….
      Ötvös esetében valóban rosszul fogalmaztam: nem a napi fizujára értettem,hanem egyelőre a Szpari tulajdona, és azért megy kölcsönbe,mert a Várda nem akart kockáztatni. A napi gázsiját vili,hogy nem mi álljuk ( az lenne még csak cifra) de a lényeg nem ez,hanem az,hogy nem a klub akarata érvényesül, még hozzá sorozatosan. Ennyi. De mostantól csendbe vagyok. A lényeg látásod nem semmi, a naivitásodon jót mulattam. Szerintem neked találták ki ezt a mostani “Szparit”. :-):-)

      • Kartikkal azert bontottak szerzodest mert Sandor Pista ugy akarta es nem mellesleg Galhidi is. Nem szamoltak vele onnanstol kezdve ahogy idejottek, mert nekik megvannak szamos posztra az emberei. Nem veletlenul raktak le a Szpari 2-be.

      • Ezt most nehezen tudom követni: megvannak az emberei? Netán ingyen játszanak a kedvükért? Nem lehet,hogy az említett ifjú titánban nem sok benyát láttak (itt most nem Kártikra gondolok,hanem a másik fiatal gyerekre akit megyébe adtak el)? Mondjuk nem tud kötelet mászni vagy 1000 métert futni? Esetleg falábú… de mindegy is. Szerinted azokat akiket a helyükre raknak ki fizeti? Nem Révész? Okold őt! MIndegy Kértikot ki akarta eladni, Ha Révész a góré,és az ő pénzéről van szó ,ő még mindig megvétózhatná és nem kerülhetne ilyenre sor – de valahogy nem teszi….

  • Pedig egyértelmű a válasz a kérdéseid, Keleti kolléga! Mégpedig az, hogy: NINCS! Nincs játékospolitika, nincs reális klubgazdálkodás, nincs valódi cél, nincs szigor sem, sem következetes építkezés! Csak a nihill és a túlélésre való játszás, szépen, csendben! Erre a legjobb példa a per, vagyis, hogy peren kívül megegyeztek a felek, vagyis jött egy “visszautasíthatatlan ajánlat” felülről, amire a tulajdonosunk nem tudott vagy akart nemet mondani! Nem akarok politizálni, de ne legyün naivak! A jelenlegi tulaj ugyanolyan, mint a dióknál Leisztinger, nem érdekli a foci és a lehető legkevesebb akar rászánni, mert a tudást meg kellene fizetni és invesztálni kellene bele, hogy több év múlva legyen eredménye! Ez a tulajdonosunknak nem érdeke, mivel nem érdekli a foci, mert nem ért hozzá, de nem is akar senki olyat hozni, aki merne nagyot álmodni, csak a langyos víz, mert abból nem lehet baj!
   Ami Kártikot illetve, vicces az egész és a “szakmaiságot” igazolja…egész ősszel egy igazi irányító hiányzott a csapatból, Ötvös próbálta ezt a feladatot ellátni, csak ilyen játékban nincs szükség irányítóra, mivel baromi mélyen játszottunk és csak kontrákra építettünk! Szerződést bontunk Kártikkal, aki szerintem NBII-es szinten jó játékos, sőt, NBI-ben is jó lenne, csak épp a jelenlegi szakmai vezetésnek nem kell, mivel itt van Ötvös, csak pechünkre Ötvös is az NBI-be vágyik, mert látja, hogy itt ilyen nem lesz egyhamar, ő meg nem lesz fiatalabb, így lelép, érthető módon! Egy szó, mint száz, mindig az aktuális edző dönt vagy annak stábja, hogy merre tart a klub, mivel nincs rajtuk kívül hozzáértő személy, csak az edzőket évente cseréljük, emlékezzetek vissza Spisljak mellett ott volt Purguly, Gálhidi mellett itt van Sándor, de Lucsánszky mellett is hol Sándor volt, vagy Elbert, vagy Szűcs, vagy Bene, de volt itt szakmai igazgató Barczi Robi is! Egy a lényeg, ha megy az edző, megy a szakmai igazgató, tehát nincs állandóság, ezért nem haladunk semerre! Most jóformán azt sem tudom, hogy ki a spot- vagy klubigazgató, valami fiatal gyerek, akit nem bántok, mert nem ismerem, de kétlem, hogy megvan a tapasztalata és a kapcsolatai, hogy bármilyen értelmes játékost is idehozzon, legalábbis eddig nagyon úgy fest! Én tényleg már csak abba bízom, ha lesz új stadion, akkor tényleg cél lesz az NBI, de nincsenek már hiú ábrándjaim és ezt alátámasztja a távozó játékosok, edzők és szakmai igazgatók!

   • Teljesen jól látod. Egyetértek veled! Ami különösen fáj,az hogy el lehetne okosan is adni ezeket a fiatalokat,úgy,hogy profit jöjjön belőle. De még az is jobb enne ,ha mi magunk tartanánk meg őket. A mostani vezetésnek (sincs) semmi respektje. Úgy zsákmányolják ki a klub játékosait ahogy érdeküknek megfelel. A PACF tudta,hogy Kártik nem fér be (egyelőre) a keretükbe,ezért nem is akart érte fizetni – és mi megtettük neki ezt a szivességet,hogy szerződést bontottunk Kártikkal előtte- szerintem ez nem volt véletlen, előre megegyezhettek ebben…. hiszen egy szabadon igazolhatóért nem kell fizetni.
    Ötvöst se adtuk el,csak kölcsönbe ment Várdára,így Sesztákék eldönthetik kell-e majd nekik – félévük van rá. Azt csak remélni tudom,hogy nem akkor jár le Bence szerződése nálunk és akkor a Várda is ingyen viheti, és ezért van ez a kölcsön,de nem tudom, ebben nem vagyok biztos.. Mindenesetre a két ügy úgy tűnik mintha azt mondanánk ezeknek a játékosoknak,menjetek mindegy ,hogy hogyan csak el innen! Nincs rátok itt szükség…
    De sebaj, majd a hamedek, a pakuk meg az nb3-ból felhozott öreg játékosok megoldják, kiegészülve a még itt maradó fiatalokkal,akik még a foci alapjait sem tudják…..

    • Az a legnagyobb baj, azt gondolom, hogy mivel nincs szakmai vezetése a csapatnak, így nincs súlya sem egy-egy átigazolás tekintetében, nincs egy szakmai igazgató, aki azért helyre tegye a játékosok, kapocs legyen köztük, az edző és a vezetőség között! Nagyon kevés esetben tudunk bárkit is pénzzé tenni, aminek ez a hátrányunk illetve a menedzserek a legnagyobb rákfenéi! Minden bizonnyal így járt Kártik és Ötvös is, de még lehetne sorolni jó pár játékost a múltból. A menedzsereket ugyebár a részesedés hajtja leginkább, hogy minél több és minél többért váltson az ügyfelük klubot, mert ők abból részednek! Gondolom korábban is meg volt győzve Pekár is és még had ne soroljak játékosokat, hogy “gyerünk, te ennél jobb vagy, mintsem, hogy itt az isten háta mögött játsz, NBII-ben, szóval ne aggódj nézek neked egy klubot!” Egyetlen ilyen csapat van, aki ki tud vásárolni a magyar piacról vagyis kettő, a Felcsút vagy a Mezőkövesd, bár utóbbi sem igazán. Ennek oka, hogy ott is általában olyan személyek ülnek vezetői vagy tanácsadói pozícióban, akik csak ezt a belterjesz magyar piacot ismerik és ha találnak egy tehetséges, fiatal gyereket, akkor egyből pénzzé akarják tenni! Sajnos ki kell mondani, hogy egyedüli kivétel a Fradi. Ott Hajnalnak használják a nemzetközi kapcsolatait, nem is akármilyen igazolásokat sikerül összehozni és már a piaci alapon működő klub irányába hoz a klub. Egy szó, mint száz, amíg nincs szakmai vezetés, aki állandóságot képviselne, addig meg vagyunk lőve! Egyébként Ötvös az igazolása előtt hosszabbított, úgy ment kölcsönbe, így még 2022 nyaráig a játékosunk, de, ha jön egy jó menedzser, tele tömi a fejét, hogy jó lesz neked máshol, akkor ugyanaz lesz a vége, mint Kártiknak. Elkezd beleszarni, úgy hozzáállni, hogy őt nem érdekli, nem hajt, nem küzd, mert tudja, hogy úgyis eligazol, kivásárolják vagy lejár a szerződése idővel! Persze nem akarok mentesíteni a szakmai stábot sem, de a jelenlegi játékunkban nincs helye klasszikus irányítónak, mert ehhez a mélyen védekező, kontrafocihoz igazából gyors szélsők kellene és egy vagy két csatár, aki beüti a labdákat! De elég csak meghallgatni Ötvös nyilatkozatát a Pécs elleni 0-0 után, amit az M4-en mondott, abba benne van minden, tehát, hogy ez a játék nem fekszik sem neki, sem a támadóknak, így nem voltam meglepődve, hogy elment vagy az sem kizárt, hogy azt mondták, neki, hogy el lehet innen menni, ha nem tetszik ez a játék, csak épp ez a játék nem épp szemet gyönyörködtető, ezt hűen tükrözi az őszi szezonban kilátogató nézők száma…

     • Nemsokára kinevezik Feczkómackót sportigazgatónak.

      • Köszönjük a tippet, ha tényleg így van, az kicsit meglepő a számomra, én inkább edzőként tekintek rá, nem tudom,hogy ez neki mennyire lesz majd testhez álló, egy Rudolf Gerit jobban el tudnék ezen a poszton képzelni, nem is beszélve a nemzetközi kapcsolatairól és, hogy elvileg ilyen végzettsége van…