Tevékenység

 • easternboy közzétett egy állapot frissítést 1 hónap óta

  Az újabb győzelemhez gratulálok! Én most már arra lennék kíváncsi,hogyan lehetséges az,hogy a bajnokság közepén egy csapat 8-10 alkalommal kikap és nem tud nyerni azzal szemben aki szembe jön,majd a hajrá időszak közeledtével egyik napról a másikra egyszer csak nyer 6-szor ….Sejtéseim vannak,de az látszik/látszott,hogy nem az edzővel van a gond. Bár én is el tudnék mást képzelni ezen a poszton,mégis azt mondom,nem Gálhidi volt a hibás a fekete sorozatért. Igazából nem kell hasra esni! A legyőzött csapatok között ugyanis nem volt élcsapat. Bár eddig a sereghajtóktól is ki tudtunk kapni….

  • De nézd meg.: Papp is kikerült a kezdőből, Farkas Aurél is. Sőt Fodor is. Nekem ez szúrt szemet. Érdekes..

   • Papp Mátét én egyáltalán nem bánom, őszintén szólva, nem tudok olyan meccset mondani, ahol a jók közé soroltam volna. Legutóbb pedig a Csaba ellen beállva rögtön összehozott egy büntetőt, így nagyon nem vagyok kibékülve a teljesítményével, tőle Paku, Márkus és Farkas is jobb, bár Márkust még nem tudom hova tenni, őszintén szólva. Farkas Aurél helyzete érdekes, nekem nagyon szimpatikus az ízig-vérig hajtós, küzdő játéka, rengeteget fut, ütközik és rengeteg labdát szerez, sokat segít be a védelemnek, azzal, hogy szűri az ellenfél támadásait, így sajnálom, hogy kikerült a kezdőből. Ő egy klasszikus 6-os, aki megküzd a labdáért, aztán egy biztonsági passzal továbbadja a labdát, Paku ettől jobb, még talán Márkus is, de ezt nem tudom eldönteni, viszont Farkast Pakuval együtt látnám a legszívesebben a kezdőben, a labdaszerzés Farkas fealdata lenne, míg azon megjátszása pedig Pakué, de nem én vagyok az edző. Fodor most jól helyettesítette Papucseket, emellett gólpasszt adott Szokolnak a Csákvár ellen, ettől függetlenül Papucsek-Jánvári védelemben több a nyugalom és határozottság. Kedvelem Ferit, de mintha már nem lenne meg benne az a tűz és nem úgy irányítja a védelmet, mint Papucsek! Talán Fodor már inkább él civil pályájának, mint a focinak, de ez csak az én személyesen véleményem, Barna viszont nem véletlenül lett csapatkapitány, jól irányítja a védelmet és magabiztos, fejjátéka is baromi jó, emellett a hosszú labdái is az esetek nagy részében embert talál, akár, hogy ő is már idén 32, de talán pár évig még hasznos lehet számunkra.

    • Fodor helye közvetlenül a védelem előtt lenne, ez már az NB1-es időszakunkban bebizonyosodott.

  • Én ettől prózaibbnak látom az okokat, vagyis egyszerűen fogalmazva télen jól igazolt a stáb. Ha visszaemlékeztek, akkor Gálhidi lenyilatkozta, hogy nincsenek megfelelően igazolások és nem jönnek azok a játékosok, akiket kér. Most télen viszont olyan játékosok jöttek, akiknek van némi kötődésük a klubhoz, pl. Szokol és Paku, vagy olyanok, akiknek van jó pár felnőttmérkőzés a lábában, lásd Gresó, Zamostny vagy Márkus. Ezáltal a keret sokkal tapasztaltabbá vált, az átlagéletkor pedig megugrott, míg ősszel sokkal több fiatal játszott, ezáltal az eredmények is hektikusan alakultak, addig tavaszra stabillá váltunk, köszönhetően a rutinos játékosoknak! Nem véletlenül csak az 1 kötelező 2000-es születésű játszik Kalocsai személyében. Szóval érdekes kettőség! A vezetőség azt mondta korábban, köztük Révész is, hogy helyi fiatalokat akar látni, ezért is nevezte ki Lengyelt, csakhogy a fiatalok álltal hol egyszer nyertünk, hol egyszer vesztettünk, erre a legjobb péld a Győr, ott szinte a keret nagy része helyi fiatal, egy-két rutinos játékossal kiegészítve és olyanok, mint a hullámvasút. Szóval továbbra is koncepció a klubnál, mindig az aktuális vezetőedző határozza meg, hogy merre menjen a szekér, ami gond, de talán kevésbé feltünő, ha megy a szekér és jönnek az eredmények. A játék továbbra is olyan, mint az edzőink, defenzív. Gálhidi maga is védő volt, így érthető, ha ezt a játékot játszatja, mert ehhez ért, ezt tanuta. Hozzuk a biztos 1-0-at, nem véletlenül mi lőttük a legkevesebb gólt a bajnokságban, bár igaz, hogy az egyik legkevesebb kaptuk. Ez nem kritika, legalábbis a klubbal szemben, vagyis nem a szakmai stábbal szemben, mert ők abból főznek, ami van. Akit egyedül kritika érhet az a vezetőség, ahogy ide-oda ugrálunk és nincs is valódi koncepció! A másik érdekes dolog, hogy továbbra is alig játszik saját nevelés, ami beárazza az akadémia értékét, hogy nem tudunk kitermelni sem itt Nyíregyházán, sem a többi klub 90%-a olyan játékosokat, akik legalább NBII-ben állandó jeleggel bevethetőek. Ebből adódik a kérdés, mi folyik az akadémián, ami megérne egy misét, de érdekes módon Kiss Baranyi Sándor itt volt pár évig, letett egy koncepciót, aztán nemrég felállt és tárt karokkal várta a Fradi, akinek szintén ráfér az utánpótlás átalakítása! Na de ez már egy másik téma!
   Egy szó mint száz, szép sorozatban vagyunk, remélem, hogy a hétvégén is tudjuk tartani a Szentlőrinc ellen, de továbbra sem látom hosszú távon, hogy mit akar a klub vezetése és itt nem a szakmai stábra gondolok!

   • Szerintem meg épp az a gond,hogy nincs világos koncepció a klubnál. Mert ha lenne és/vagy egyértelműen kitűznénk a célt mint feljutás,akkor jöhetne ide rutinos és érett labdarúgó vagy olyan aki magyar de nem ebben a posványban szocializálódott akárcsak Márkus,de tőle jobb is jöhetne ha volna komoly cél. Vagy a másik véglet: maradjunk nb2-esek és türelemmel építsünk fel egy fiatal társaságot,aki pár év múlva ütőképes lesz. A gond az ,hogy itt mindent akarnak de semmit nem tesznek: mi akarjuk az utánpótlást de nem mondtuk ki hogy nem cél a feljutás évekig….Nem hozunk ide érett komolynak mondható igazolásokat sem. Tehát nem fellelhető egyik koncepció sem világosan. Sőt, itt még amellett sem tették le a voksot,hogy megyei tehetségekre építenek…Mégsem jutunk sehová,így nyilván lavírozunk a mezsgyén : igazolunk is de vigyázunk hogy megfeleljünk az mlsz-nek is….Ez nem megoldás hosszú távon és ez látszik a csapaton ,de nagyon…

    • Ha a klubvezetése nem ért a futballhoz, lásd Révész vagy Kozák, hogyan szabjanak meg egy útat vagy akár egy koncepciót? Persze a kérdés költői és nagyon is értem, hogy mire gondolsz, hiszen hasonlóan látom! Évek óta nem tudunk előre lépni, nem tudok klubot építeni, ami nálam azt jelenti, hogy egy-egy tehetséges generációt felnevelünk az akadémián és kiegészítve rutinos hazai vagy akár külföldi játékosokkal (attól függően természetesen melyik osztályban játszunk), de ez sosem alakult ki Nyíregyházán. Baromi nagy a fluktuáció a keretben, ennek részben lehet az oka, hogy a klub sem tud hosszú távú perspektívát felvázolni a játékosoknak, akik idővel megunják az egy helyben állást, ami a karrierjüket illeti és a korábban említett játékosokat nyugodtan lehet mondani: Jova, Rubus, Szokol és még sorolhatnám. Utána néztem valamikor és, amióta Révész itt van 12 edzőváltás volt az alatt a 8-9 év alatt, amióta itt van, emellett közel 50 játékos cserélődött le, ami nem tűnhet soknak, de, ha vesszük a meghatározó játékosokat, akkor igen. Persze tudjuk, hogy volt a kizárás és az felülírt mindent, de látszik, hogy azóta nem kerek valami, hiszen a játékosok mellett próbáltunk szakembereket is igazolni, Elbert, Szűcs, Bene, Kiss Baranyi, de ők is egész hamar szedték a sátorfájukat vagy beletört a bicskájuk a kihívásba. Azt is lehet mondani, hogy kettőn áll a vásár, vagyis a játékos és “futballszakember” is lehetett hibás, én csak azt mondom, hogy érdekes egy ekkora fokú fluktuáció. Ezért vallom én is, hogy nincs koncepció. Nem is lesz, amíg egy olyan szakmai igazgatót nem tudunk leültetni, aki ismerni a helyi viszonyokat, kötődik a klubhoz, vannak kapcsolatai az átigazolásokhoz és ért is hozzá, vagyis van végzettsége, látott működő klubot és akadémiát és meg tudja fogalmazni, hogy merre kellene menni! Tudom, hogy ennek sokan nem fognak örülni, de nekem lenne erre egy nevem, mégpedig Rudolf Gergely, bár úgy hallom, hogy ő nem akar nálunk szerepet vállalni. Minden esetre engem is magával tudnak ragadni az eredmények és tökre örülök, hogy végre nyerjük a meccseket, de hosszú távon továbbra sem lehet tudni, hogy mit akar a klub vezetése, volt szó arról korábban, hogy akadémistákra építve alakítjuk a jövő csapatát, ezt a tulaj is elmondta! Hát, nézzük mostanában a kezdőt, nincs egy darab akadémista a kezdőben sem, de nem akarok negatív lenni, csak tényleg jó lenne a klub részéről erről nyíltan kommunikálni!

     • Ehhez még azt fűzném hozzá,hogy Feczkó nem akar itt edző lenni, Rudolf nem akar nálunk szerepet vállalni, anno Barczi is fura módon vált el a Szparitól. Meg kell nézni ,mire jutottak ezek az emberek! Sokan örülnének ha egyszerre több ilyen ember is szerepet vállalna egy klubnál,mi mindet elüldöztük…Pedig mind itt kezdte a szárnyait bontogatni. Itt nem Rudolf vagy Feczkó a kérdés önmagában. Van egy nagyobb baj. ílyen felfogásban sehol nem lehet klubot építeni,de nem is érdemes így. Én ettől tartok. Ha eddig nem becsültük azokat akik családtagjai lennének a Szparinak,akkor ezután sem fogják itt ezt megtenni. Én – többek között – ezért nem hiszek már Révésznek! Egyszerűen rossz az amit csinál,és más ennyi idő alatt már többre ment volna…

      • Meg kell nézni a Fradi , a Vidit! A Fradiban Gera , Hajnal, Leo, Balogh T. Mind most is a Fradi kötelékébe tartoznak! Ott dolgoznak,nem erősítik a konkurenciát azzal,hogy máshová üldözik ezeket az egyéniségeket. A Vidinél ott van Juhász, Szalai,Simek stb..Mind játszottak a Vidiben! Ez nem pénz kérdése! Ez koncepció és kötelék kérdése!

      • Sajnos egyet kell értenem, bár jól esik olvasni, hogy más is hasonlóan látja ezt a fejetlenséget, de ettől függetlenül a klubnak nem lesz jobb. Igaz, hogy nem látunk bele a belső dolgokba és nem vagyunk futballszakemberek, de egy szurkolónak azt gondolom, hogy ez jön le és nem csak itt, az egész magyar fociban, hogy nincsenek hosszú távú tervek, koncepciók, a klubok csak évről évre gondolkodnak és elvannak, megkapják az állami támogatást és semmi nem motiválja arra, hogy hosszú távú stratégiát építsenek, csupán mindenki a túlélésre játszik! Azonban így gondolkodna sosem fogunk előre lépni, csak konzerváljuk a meglévő távolságot…

      • Ezek az emberek – a döntéshozók hozzáállása alapján – túl képzettek ide.
       Ez akkor különösképp fajsúlyosan számít, amikor a “túl képzett” okosabb, mint a döntéshozók.