easternboy

Hozzászólások

20 bejegyzés megtekintése - 1-20 / 174
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #3319
  easternboy
  Felhasználó

  Pakunak nem a képességeit vontam kétségbe,hanem a testi felépítését. Van még mit fejlődnie ezen a téren. Nálam Radó is ugyanez a kategória. Tőlem isteníthetik…Nézzétek meg a vb-t. Ott is van kistermetű és vékony játékos is. De tiszta izom. nem is úgy néz ki mint pl. Radó vagy Paku és említhetném Rezneket is. Tényleg tehetségesek mindannyian,de ma már ez nem elég ahhoz,hogy kiemelkedőek legyenek. Nálam Radó is csak hazai sztárocska marad. Egy borulóművész.

  Majd legfeljebb megy a Videotonba, ahol most is építik a “jövőt”.

  #3314
  easternboy
  Felhasználó

  Megint egyet kell értenem a vezetéssel: ha lenne beleszólásom, én is pont őket küldeném el! Ulviczki és Paku is mehet. Nem akarom megbántani őket ,de egyikből sem lesz soha meghatározó nb1-es játékos. Ulviczki darabos,képzetlen lassú, és így a kivételes testi erejének semmi haszna. Ez foci és nem pankráció. Paku pedig pont az ellentét. Neki még sokat kell gyúrnia,hogy ne darálja le az első szembe érkező játékos. Az nb 1 más mint az nb2.

  Szerintem Szécsi oldalára Pekár jön. Ő viszont szélen hatékony lehet. Egy nem túl nagy darab,de sűrű játékos, viszont gyors és sokat fut. Nagy hasznára lehet a csapatnak,ha nem első sorban tőle várjuk a gól lövést.

  #3302
  easternboy
  Felhasználó

  Ami a Pekár ügyet illeti:

  Lucsánszkyék Városira vártak a Pécsből,miután ma kiderült,hogy ő Nyugat-Magyarországot választotta,sztem pekár mostantól kapott zöldutat ide.

  Ami a Bajzát-cserét illeti:

  Sztem Koller kiválóan játszik centert is, tehát akkor Bajzi esetleges pótlása később meg van oldva.

  #3274
  easternboy
  Felhasználó

  Úgy gondolom,hogy támadó szekcióban most már rendben vagyunk (Bajzát, Koller,Szécsi, Rezes, Lázár). És mivel együtt maradt a gerinc (remélem 100%ban így van), a védelmünk is stabil (Törtei, Rubus, Gengeliczki, Szokol, Jánvári, Fodor). Én a védekező középpályát érzem még egy kicsit karcsúnak (Sándor és Csordás rendben van, de rajtuk kívül?).

   

  Az ide érkező új igazolások eddig kivétel nélkül minőségi játékosok (magyar viszonylatban!),és egyértelműen erősödtünk velük!

  Én akkor leszek igazán nyugodt,ha Abduraman és Pekár is ide fog tartozni (előbbi változatlanul rejtélyes,mert a fél ország úgy tudja,hogy ide igazolt, de egyelőre láthatatlan :-)).

  Most viszont tényleg itt a lehetőség,hogy megmutassuk, itt is lehet minőségi futballt csinálni! Egy biztos: ha mégsem jön össze, azt az egyet nem mondhatjuk,hogy a háttéren múlt és Révész Úr nem teremtette meg az ideális körülményeket!

  Most már az edzőkön és a játékosokon a sor.

  A hurkás napról az a véleményem,hogy mindegy mi lesz a végeredmény,óriási dzsambori lesz :-).

  Gondoljátok csak el! Új stadion, újra nb1-es a Szpari, ősi rivális, szomszédvári rangadó, csak 50 km :-))) szerintem a fél város kirajzik hurkaországba! :-)) Igazi futball élmény lesz!

  #3263
  easternboy
  Felhasználó

  Pekár és Fodor leigazolása nem rossz, de Lázártól nem vagyok elájulva. A legutóbbi szezonban nagyon nem tetszett a teljesítménye és oka van ,hogy megszabadult tőle az Újpest…

  De mi van Abdurmannal,akit már Szpari igazolásként tudtunk??? Rá mindenképp szükség van (azon a poszton kell az erősítés).

  #3199
  easternboy
  Felhasználó

  Egyetértek cssz cimbora!

  Bizony nem maradt le még semmiről.

  És ha korábban negatív értelemben sorra vettem a kiszemeltnek nevezetteket,akkor most úgy igazságos,ha megnézzük mi történt azóta pozitív szemüveggel! Engem személy szerint most nagyon meglepett a vezetés, de ezuttal pozitív értelemben. Nem azzért mert idehozta Kollert,hanem azért ,mert ezuttal az idehozott játékosok mind kiváló igazolások és pont olyanok,akik hiányposztra érkeznek,tehát nagyon nagy segítségére lehetnek a csapatnak! Nem tudom , ki választotta őket végül ,de nagyon jól választott! És ez már engem is megnyugtat a jövőt illetően. Persze a klubépítés nincs megoldva ezzel a pár játékossal, de most a Szparinak rövid időn belül produkálnia kell (és kő kemény kihívás lesz!) és ezek az új igazolások pont erre jók! Aztán majd 3-4 év múlva egy tervszerűen felkészített folyamat eredménye lehet,hogy kijön 5-6 olyan akadémista,akikre már lehet majd építeni és akkor majd megvalósulhat az,hogy helyi kötődésű játékosokra építünk.

   

  Koller K.

  – Remek igazolás! Bevethető középcsatár posztján és amolyan árnyékékként is. Jól érzi magát a középpályán és játszhat együtt Bajzival is egyszerre a csapatban,de akár helyette is amikor ő sérült vagy eltiltott. Sokakkal ellentétben Koller nem a nevéből él és nem abból,hogy a sportszakma kikiáltotta “sztárnak” ,hanem kiválóak a mutatói. És tudom,hogy több csapat is őt szerette volna idén. Bevallom én rövid idő elteltével le is tettem arról,hogy idejön,mert reménytelennek láttam. De nagyon örülök,mert ma ,ha azt kérdezik tőlem,hogy melyik magyar nb1-es labdarúgót tartom a leggólerősebbnek (persze Bajzin kívül!),akkor Koller Krisztiánt vagy Simon Attilát mondtam volna, esetleg Nikolicsot, de ő ugye honosított magyar.

  Szécsi Márk –

  Ő is remek igazolás! Én évek óta stírolom, és ugyan most a Kecskemétben nem rúgott gólt,de még a Lokiból emlékszem,hogy rengeteg borsot tört a mi orrunk alá is ,sokszor kezdő volt a Lokiban is, pedig még nem volt 20 éves. Villám gyors, erőszakos, remekül el fér a szélen (Rezes az egyiken, ő a másikon), és még gólerős is! Középcsatárként sem ügyetlen de ő inkább szélső támadóként hatékony. Nem lesz baj ,ha nem ő rúgdalja a gólokat,mert azt majd Bajzi és Koller termeli, de csakúgy mint Rezes, Szécsi is be fog találni majd ha odaér a kapuhoz. Ez láthatóan Rezesnek is ízlik,és Szécsi is nagy segítségünkre lehet, ilyen formában! Jó lenne őt majd Rezeshez hasonlóan végleg megvenni,bár ez nem lesz egyszerű!

  Ahogy szedem az infómorzsákat,nem ők lesznek az utolsók az idei igazolások között, és ez a tény illetve a további esetleges ideérkezők neveiből kiindulva úgy érzem most már én is nyugodt szívvel kimondhatom: jó lesz ez!!!

  Csábi pedig hát….szóval ő is jó választás,mert nem ő fog itt dirigálni sztem. Amit csinálnia kell arra tökéletes választás. A többit Pista bá megoldja 🙂 És benne bízhatunk a szakmát illetően!

  Még egyszer elismerésem Révész Úrnak! Eddig ez szuper! Kívánok mindenhez jó egészséget és kitartást neki! Én személy szerint örülök,hogy ő egyeztet minden egyes játékossal külön,hiszen az ő pénze, és az csak jó,ha mindenben képben van,mert nem vezethetik meg!

  Innentől nekünk szurkolóknak az a dolgunk hogy minél többen menjünk ki a mecsekre, teremtsünk félelmetes hangulatot a stadionban, úgy ahogy azt a hurkások és a diók is teszik,hiszen most az mlszben is ezt várják tőlünk. Meg kell mutatni ,hogy mi nem a Paks vagy a Kecskemét vagyunk,ahol évek óta nincs több néző 2-3 ezer embernél a meccseken.

  #3181
  easternboy
  Felhasználó

  Emberek!!!! Ezzz azzz!!

  Most olvasom: Koller, Szécsi, Bajzi.. :-)!

  És még lehet hogy nincs vége?

  Szobrot Révész Bálintnak!!

  #3168
  easternboy
  Felhasználó

  Remek a tabella!!! 🙂

  Jó újra nb1-es környezetben látni a Szparit! Ha a végén is ez maradna…de szép is lenne :-DDDD

  Az külön gyönyörködteti szemeimet,hogy a hurkásokat és a diókat tökhátra tetted…hmmm…most kívántam valamit :-),mint augusztusban,csillaghulláskor 😉

  #3134
  easternboy
  Felhasználó

  Na ez már jó hír! 🙂

  Az utóbbi hetekben kicsit megijedtem a nagy mozdulatlanság miatt,meg azért is mert először az értékeinket kell megtartani. Utána jöhet a meglévő csapat tovább erősítése, és ezek szerint a terjedő kószahírek ellenére a vezetőség is így gondolkodik (csak nem kommunikál :-)). Kapitális hiba lett volna  Balog és különosen Bajzát elengedése,de hál’ Istennek ez nem történt meg.

  Most már csak azért szurkolok,hogy érkezzen egy-egy  minőségi védekező és támadó középpályás és még egy gólerős csatár is jó lenne. A többi mind bónusz ezen felül,csak ez teljesüljön. 🙂

  #3037
  easternboy
  Felhasználó

  Egyetértek b28-al!

  Én ahányszor láttam eddig szurkolni a Szpari  B közepet, (és idegenben is!) kifejezetten kultúráltan szurkoltak, sőt igyekeztek mai modern szurker divatnak megfelelő koreókat bemutatni, ami külön érdem! Pedig egyáltalán nem könnyű ebben a b.zi mlsz által kreált futballjogban létezni manapság ultraként,mert mindenért azonnal repkednek a kizárások és a milliók.

   

  Én személy szerint büszke vagyok a mieinkre! Hálával tartozom nekik azért,amiért megint úgy ismernek minket,hogy bár nem vagyunk a Fradi vagy a hurkások vagy a  diók mennyiségi szintjén,de igenis van neve és tekintélye a nyíregyházi ultráknak.

  Mindenütt úgy írnak most a csapatról,hogy aránylag népes tábor kíséri őket mindenhová. Ez jó! És kívánom nekik,hogy most az nb1-ben még többen legyenek,mert ezen a téren is határozottan elkezdődött valami szevezett,valami minőséget képviselő folyamat!

  Én csak azt sajnálom,hogy negyven felettiként én már nem nyomhatom közöttük, ha fiam volna nyugodt szívvel engedném közéjük,sajna a leányomat annyira nem érdekli a labdarúgás. 🙂

  #3016
  easternboy
  Felhasználó

  Egyetértek Cumi!

  Lássuk csak hányadán “állunk”, mit is tudhatunk az elhullajtott morzsákból:

  A maradó játékosokról szinte semmit,csupán azt,hogy Gengeliczkivel és még 1-2 társával biztosan hosszabítottak már.

  Bajzátról időközönként azt írja az országos média,hogy elmenni készül távozhat, még nem tárgyaltak vele…

   

  A “kiszemeltekről” (kizárólag a médiában megjelentek alapján, tehát nem a kisujjamból szoptam):

  Gál (ezek szerint a Vasas marasztalja, a Loki pedig alánk tesz, ismételten…pedig ő jó választás lenne)

  Pekár – semmit nem tudunk biztosan, az egyik országos médiában folyamatosan ott szerepel a csapatunk kiszemeltjei között…

  Bouard – eltérő infók lebegnek róla: mtk keresi, Szpari keresi, marad Kisvárdán. (nekem úgy tűnik ,akármi is lesz vele,nem mi fogunk örülni…

  Vermes – őt a kutya sem keresi…ja , bocs, állítólag mi igen. Sztem ő fölösleges,ha valahol spórolni tudnánk,az az ő posztja,mert van elég védőnk és ez a csapatrész elég jól működik. Hacsak nem a jól összeszokott védősorból nem akarunk vagy nem tudunk megtartani valakit…ami megint lúzerség lenne…

  Hát remek..ez minden. Hiába kér türelmet a vezetőség,ha közben folyamatosan arról olvashatunk,hogy általunk kiszeelt vagy a klubbal összehozott játékosok teljesen másfelé orientálódnak és szép sorban eligérkeznek.

  Persze értem én,hogy nyugalomra és türelemre int a vezetőség,mert  akkor minden bizonnyal ők már tudják,hogy meg lesz az erősítés és az sem lesz baj,ha Bajzi elmegy….bizony ám és ebben az esetben akkor biztosan aháttérben ,szupertitkosan Burgossal, Halmosival, Csikivel , Bugueraval és Sztoikovval tárgyalnak. Mert éppen velük is lehetne…csakhát…

  Én attól tartok,hogy mivel Lucsánszkyval kezdődik továbbra is a mi történetünk,semmi ilyenre ne számítsunk. Hanem inkább arra,hogy érkezik majd megint néhány lúzer,nevesincs “fiatal tehettség” és majd megmagyarázzák…mint télen…

  Azt még elfogadom,hogy Csábit azért hozták ide,mert így Sándor Pistabá továbbra is meccselhet a háttérből és tulajdonképp ezután is ő lesz a vezetőedző mint eddig, csak kellett egy szépfiú. Az öreg ért is a szakmához,ezzel nincs baj. De azt már nem tudom elfogadni,ha nevesincs játékosokkal fogunk nekivágni az ősznek és a meglévő kulcsjátékosok közül sem fogunk tudni megtartani mindenkit…

  Hinném én alegjobbakat,de realista révén csekkolom az eddig történteket és a vele járó tendenciát és ez nem igazán megnyugtató…

  Ennek a felállásnak semmi respektje és kapcsolatrendszere nincs a jelenlegi nb1-es klubvezetők között és szerintem ez elegnedheteten a mai első osztályban ahhoz,hogy klubot építsünk vagy játékosokat vásároljunk.

   

   

   

  #3009
  easternboy
  Felhasználó

  Nem tudom,hogy mire véljem azt ,hogy a vezetés még ost sem tárgyalt Bajzáttal…ezek szerint nem kérhetett 3-szoros pénzt,mert még szóba sem álltak vele.

  Nekem ez nem tetszik….ha hagyják elmenni Bajzit,akkor ide komoly csatárt akarnak hozni – ha nem és elkövetik még egyszer azt a kaptiális hibát,hogy kizárólag nevesincs játékosokat igazolnak alsóbb osztályból, vagy nb1-es csapatok kifutó kollekciójából,abban már semmi koncepció nincs…nem lesz mit építeni,ha idő előtt kipottyanunk.

  Hááát ez eddig nekem nem igazán jön be..

  #2982
  easternboy
  Felhasználó

  Egyáltalán nem kötözködésnek szánom és nekem személy szerint semmi bajom a honlap üzemeltetőivel,de új dimenzióba érkeztünk. Nem kellene esetleg megújítani (és profibbá tenni) a honlapunkat is? Vagy itt minden ráér? Nyakunkon az új idény és még semmi nem történt… A minta ott van,mert a legtöbb nb1-es klub már áttért arra a felülettípusra,amely a kezdőlapon futtatja a friss híreket 4-5 kép lapozhatóságával stb. Szóval elkellenne még egy kis dizájn váltás. És az is érdekes,hogy semmi hír frissesség nincs. Sztem ide úgy kerülnek fel a hírek,hogy valaki elolvassa egy országos sporthonlap (mondjuk az nso) híreit,aztán,ha van velünk kapcsolatos hír, azt átkopizza ide..(így van ez a most “legfrissebb” hírrel is: a licensz elfogadást én már hamarabb olvastam az nso-n,pedig egy klub hivatalos honlapjánál alap,hogy a klubbal kapcsolatos összes hírt az elsők között közli és nem a többi frissebb országos honlapokon szörfözget a szerkesztőnk…) Az egy dolog,hogy semmi hír a csapat háza táján,de legtöbb hírt utolsóként írja ki a honlapunk (néha kivételt tesz, ki érti milyen okból) . Én tudom ,hogy egy ettől is komolyabb dizájnos honlap komolyabb költségekkel jár,de ha klubot építünk s fojton a profi modell építéséről és nagy tervekről beszélük,jó lenne ilyen apróságokra is figyelni, mert nem túl nagy az országos respektünk (a jelennlegi klubnak sem!) és többek között ennek alapján is megítélnek bennünket. A hírfrissességről nem is beszélve!

  #2962
  easternboy
  Felhasználó

  Szeretném megragadni az alkalmat,hogy sok boldogságot kívánjak Pákónak! Remélem,hamarosan jön a kis nyíregyházi Messi is :-DD

  Végre történt valami a Szpariban,mert az új vezetőedző megválasztása óta,megint nagy a csend. Jó lenne tudni legalább azt,hogy a jelenlegi játékosaink közül ki megy és ki marad…

  #2958
  easternboy
  Felhasználó

  Igazad van,forza! Én is sok sikert kívánok az új vezetőedzőnek!

  Egy dolog miatt erősen el lennék keseredve: ha ez a tendencia folytatódna a játékosvásárlásban is. Azaz, olyan játékosok érkeznének,akiknek kb annyi ismertsége van kishazánk élvonalában,játékosként mint Csábinak edzőként.Isten óvjon minket ettől! Ezt csak azért szajkózom,mert a téli igazoláskor egyszer már lucsánszkí úr (és az,akivel ezügyben egyeztetett), úgy gondolta,hogy jók azok a játékosok,akiket kiválasztott…Rezest leszámítva egyikük sem tett hozzá tétmérkőzésen semmit a feljutásunkhoz (lehet,hogy edzés közben igen,de hát azt az mlsz mai versenyszabályzata nem számítja be a bajnokságba..)

  Szóval én ezt még egyszer nem szeretném megélni Szpari szurkolóként ,mert ami itt tavasszal “erősítés” (és pénzkidobás) címén zajlott,az az egész klub megcsúfolása volt! Más kérdés,hogy így is sikerült a bajnokságot megnyerni. Viszont szinte ezen a fórumon  mindenki érzékeli,hogy ami most jön az már nem nb2.

  Ha tárgyilagos értékelést készítek lucsánszkyról hozzá nem értő szurkolóként,akkor az tény,hogy a 30 meccs jelentős részét megnyerte a csapat, és mint edző, ott ült a kispadon,tehát némi érdeme van benne. DE! Mint szokták mondani ez csapatsport, és mindig 11 játékos játszik, és nem az edző, hanem első sorban az ő érdemük. NIncs is ezzel baj,mert ez mindenütt így van!

  A gond most jön: ha megnézzük,hogy mi az amit kimondottan edzőként lucsi hozzátett ehhez: egysíkú kiismerhető taktika, kevés további taktikai repertoár (szinte mindig ugyanezt játszottuk). Nem tudott cserélni,motiválni, tüzelni a játékosokat.

  ÉS! Egy vezetőedző elválaszthatatlan érdeme (vagy bűne) a keret mindenkori kiválasztása. Még itt is rendben volt minden,mert amikor tavaly nyáron kiválaszotta a keretet,arra a feladatra jól választott (bár itt sem feltétel egyedül döntött),amire kellett: megnyerni ezt a rém gyenge nb2-őt. De a vezetőedző fontos feladata az is,hogy mindig a kitűzendő célhoz igazítsa a meglévő keretét, és itt jön be a tavaszi “erősítés”,ami szerintem felért egy csőddel,ha nem számítjuk bele Rezest,aki kellemes csalódás volt( eddig az nb2-ben!).Itt már nagyot hibázott a vezetőedző,mert itt nem az a lényeges,hogy velük nyertük volna meg a bajnokságot vagy sem,hanem az,hogy itt lett volna egy félévnyi lehetőség,hogy olyan játékosokat igazoljunk,akik téltől tavaszig beleépültek volna a csapatba és most lényegesen kevesebb gondunk lett volna a csapat erősítéssel (hacsaknem lucsi már télen is pontosan tudta,hogy itt nem ő lesz a vezetőedző ha feljutunk). Szóval én a profizmus helyett egy sor tervszerűtlenséget látok az ő munkájában, ezért nagyon félek,hogy ezt a stílust és képességet viszi át a klubszintű irányításba is,ami rettenetes véggel is fenyegethet….

  #2948
  easternboy
  Felhasználó

  ja, és ezek után külön kíváncsi leszek,milyen játékosok jönnek,mert így Koller és társai nem…

  Ellenben várhatjuk Vecsésről, Soroksárról és Rákospalotáról a tehetségeket…

  #2947
  easternboy
  Felhasználó

  Cssz cimbora!

  Sose aggódj, mert a valóság sokkal szörnyűbb!

  Megkaptuk egérbá “árnyékékjét”….

  Könyörgöm, ide egy tapasztalt edző kellene, nem olyan aki most próbálgatja a szárnyát!!!!

  Kecskére bízták a káposztát…mivel Lucsánszky egy olcsó lúzer,miért is gondoltuk ,hogy tőle különbet hoz ide…

  Emlékszel még cssz,mit írtam neked priviben?

  Akinek nincs komoly respektje az nem is kopogtathat a nagyoknál. Szóba sem álltak vele…Lényegében hoztak egy bábot,akit még Lucsánszky is tud majd irányítani. Biztos vagyok benne,hogy sem Prukner sem Sisa , sem Véber nem alázkodott volna meg ennek a csórinak…de még Márton sem. Sztem meg ezért nem lett edző és nem a bunkó stílusa miatt. Vébernek is az van, de Pécsre jó…Megaztán Márton is jó volt Pécsre… csak ide nem…

  Mert lúzertemetőbe senki nem jön.

  Majd hallgathatjuk egérbá közhelyeit. Ezzel a Csábival pontosan ugyanaz a bajom mint lucsánszkyval: semmi tapasztalata,semmi eredménye nincs vezetőedzőként…pedig ide olan edző kellene most…ráadásul olyan szürkeegér mint lucsánszky…halvérű senki!

  Persze én is nagyon szurkolok és bízom Révész Úrban,de nem hiszem,hogy Csábi fogja bentartani a csapatot, hát még elérni az önkori rettegett célkitűzéseit.

  Így első blikkre sztem nem éri majd meg a tavaszt….

  Rád lett bízva lucsánszky. Gratulálok! Nálam most szereztél még egy nullát…

   

  #2911
  easternboy
  Felhasználó

  leage!

  Most úgy beszélsz,mintha te volnál Lucsi 🙂

  Vagy minimum a Szpari pénzügyese 🙂

  Az a helyzet,hogy kvázi Bajzát a legjobb nb2-es támadó és sztem ebben a kritikán aluli nb1-ben is az élmezőnyben lenne (lesz).

  Ebből az  következik,hogy ha itt nem köhögik ki az ő általa kért összeget, akkor majd kiköhögik máshol…azt mondjuk nehezen tudnám elképzelni,hogy szegény Bajzi otthon ül , morzsolja majd a kukoricát és azon elmélkedik,milyen jó is lett volna, ha  65/65-ös gólátlaggal, nb2-es (többszörös) gőlkirályként miért is nem ment le 50 %-kal az igényeiben mert akkor most lenne  csapata, ígyy meg nincs…

  #2907
  easternboy
  Felhasználó

  Columbo!

  Az általad felsorolt nevek közül max. Abdu és Szécsi Márk lenne erősítés. A többieket inkább hagyjuk. Számomra nem katasztrófa,ha nem Bekő Balázs lesz az edző. 🙂

  #2891
  easternboy
  Felhasználó

  Cssz!

  easternboy43@gmail.com

  Kiváncsivá teszel. 🙂

20 bejegyzés megtekintése - 1-20 / 174