Tevékenység

 • Forza Szpari közzétett egy állapot frissítést 3 év, 6 hónap óta

  Pita!
  Úgy látszik téged elég könnyen el lehet üldözni egy szpari meccsről. Itt a fórumon szerintem én vagyok fent legrégebben kb. 10-15 éve. Innen is kikopnak a fórumozók ilyen-olyan okból kifolyólag… és igaz ez a meccsekre is. Már előre látom az arcokat este akiket azt utóbbi kb. 30 évben megszoktam hogy kint vannak ha esik, ha fúj. Nem érdekli őket hogy melyik osztályban játszik a csapat egyszerűen csak a szpari iránti szeretet, a címer vezérli őket a stadionba. Na belőlü(n)k kellene még vagy 10 000 ember és már rögtön nem a sírás menne és folyamatosan a kifogás keresés hogy ki és miért nem jár meccsre.

  • Erről csak az jut az eszembe,hogy itthon pont a DVTK szurkolói ilyenek: hóban,fagyban kitartanak, követték anno a megyei bajnokságba is a csapatot DE, ők voltak azok akik a múlt évben levetették a saját csapatuk játékosairól a mezt, mondván nem méltók a klubhoz. Ők is tüntettek, és volt,hogy bojkottáltak is, és szerintem fognak is hamarosan,mert ami Miskolcon megy,az is megér egy misét…és ott is inkább a vezetéssel van a gond. Hiszen ha a játék nem megy, akkor lecserélik az edzőt,kiteszik a játékost,de itt hosszú hetek óta nincs változás, és mindenkivel elégedett a klub vezetése…..Nálunk ugyanez zajlik…..csak még lúzerebb módon!

   • Nem ártana futballozni és nem focizni ahhoz hogy a szurkolók kimenjenek a stadionba. Na mármost, ilyen ‘játékkal’ még azt is el lehet űzni a lelátókról aki egyébként 10-15 éve meccsre jár. Egyszerűen a nyíregyházi sport mint olyan megszűnőfélben van,vegetál… Azért amikor én még gyerekkoromban kijárhattam édesapámmal,első osztályú kézilabda,kosárlabda mérkőzésekre és ezerszer hangulatosabb nb2-es focimeccsekre akkor elég szomorú belegondolni hogy a mai fiatalság ennek a szikráját se élheti át. A női röplabdát hagyjuk,mert régen önerőből első osztályú bajnokcsapat volt itt és a röplabdán kívül értendő labdasportok ezerszer több szurkolót tömörítettek egybe. Egy gyenge(báb) vezetés gyenge eredményei ami Nyíregyházán folyik. Csak hogy legyen egy ellenpélda. Debrecenben az egyetem égisze alatt jutott első osztályba a kosárlabda csapat ,nb3as az egyik egyetemi futballcsapat, első ligába jutott fel a férfi röplabda csapat. Elvileg egy más szerveződéssel is működhetne a dolog. Biztos sok nyíregyházi szakember, egyszerű ember jó ötletekkel tudna többet tenni a város sportéletének fellendítése érdekében szerény véleményem szerint.

  • moderáljátok az írásokat,gratula….

  • Forza, azért amit állítasz az csak egy bizonyos minimálkövetelménytől kezdve érvényes. Ha tudnám, hogy a játékosok full amatőrök, vagy kimennek, kűzdenek annak ellenére, hogy hónapok óta nincsenek kifizetve, vagy ha tudnám, hogy képességbeli hiányaik vannak, mert a tulaj nem vásárol “rutinos és képzett” játékosokat, nem költ a csapatra, akkor akkor talán még egy nb3-as kiesést is lehetne tolerálni, illetve a játékosok és a szakmai stáb irányába megértést tanusítanék. Viszont nálunk úgy tűnik, hogy a körülmények még most is simán megütik az nb2-es szintet, azonban a teljesítmény ettől hónapok óta elmarad… Azt gondolom, hogy
   a körülményeket tekintve a Szpari életében A Híd Csoport féle Faragó korszak volt a legalja, de a jelenlegi játék most azt is alulmúlja, pedig a körülmények ahhoz képest fényévekkel jobbak.

  • Nekem az az eset van a fejemben, amikor még Kiss Károly volt az edző – akkor is nagyon gyengén játszottak – és a keleti lelátóról is kifejeztük a nemtetszésünket. Én mondjuk káromkodás nélkül. A meccs végén meg azt láttuk, hogy a b közép megindult a pályán keresztül, hogy az elégedetlen mezei szurkolókat megregulázzák. Voltak olyan pletykák, hogy az akkori vezetőség biztatta őket erre. Mit mondjak, én is futottam, mert ismerve a magyar “verekedési” kultúrát, többen jöttek volna rám, és ha földre kerülők, még jól össze is rugdosnak.

   Szerintem az ilyen szurkolói “felelősségre” vonásnak nem sok értelme van, pláne Balmaz messze van és a fiúk is megszomjaztak, és biztos nem málnaszörpöt szopikáltak…… Szóval, amire az ultrák úgy gondoltak, hogy egy egyszerű beszélgetés, az kívülről másnak agresszív fellépésnek tetszhetett…….