Tevékenység

 • Forza Szpari közzétett egy állapot frissítést 4 hét, 1 nap óta

  Szombathelyen, Szegeden stb. új stadion van. És mivel jobb nekik mint nekünk? Nézhetik a szart egy új stadionban. A régi fapados stadionunkban a 80-as években volt 20.000-25.000 néző. De ott volt mit nézni… (Buús, Szekrényes, Gáspár, Szűcs, Cséke, Kozma, Moldván, Czeczeli, Polyák, Turtóczki, Kiss M.) Nem a stadionért fognak menni az emberek meccsre hanem a minőségi fociért.

  • Továbbra is tartom,hogy a stadion építések nincsenek kapcsolatban azzal,hogy mikor milyen minőségű csapatok játszanak az új létesítményben. Ez a dolog az építéstől teljesen független. Azonban egy új létesítmény lehet ösztönző hatású a focira magára,de mivel mi Magyarországon élünk ,itt lehet visszahúzó hatású is. Ennek első sorban az az oka,hogy nem biztos,hogy jó helyre épültek a stadionok: nem falukba és kisvárosokba kellenek,pontosabban nem ott kellett volna kezdeni. De azóta van már az összes nagyvárosban is új létesítmény, vagy lesz 1-2 éven belül. Sajnos a Debrecen is nyert bajnokságokat abban a förtelmes Oláh G. utcai valamiben, de most,hogy gyönyörű modern otthona van, vérszegény….A gond azonban nem itt van,hanem ott,hogy az egész magyar foci nem jó irányba tart. A magyar klubok még mindig fontosabbnak tartják a honi rég nem látott edzők és semmirekellő játékosok megmentése és vándoroltatása, és a klub gazdálkodás sem jó irányba halad. Ez akkor fog megváltozni,ha végre hagyják a klubokat saját maguk elvei szerint gazdálkodni (nem szabják majd meg a botlábú tetkósok számát,játékpercét stb..),azt nem tudom valaha is lesz-e ilyen. Viszont tudni kell,hogy Németországban és Angliában a 3-4 osztályú csapatoknak is van olyan stadionjuk mint most a Mezőkövesdnek vagy a Kisvárdának. A korral mindenhol haladni kell . Az új stadion nem kluboknak épül,hanem a nézőknek és még fontosabb,hogy megfelelés ez az uefa mindenkor kivánalmainak.

  • Forza!
   Már bocs de azokban az években ,amit említesz azért is volt ennyivel több néző,mert padok voltak és nem székek,ahol sokkal több néző elfért,és kb az egynegyede volt a jegy ára a mostaninak, de én is jártam akkor meccsekre, valóban több tízezren is voltak,de jobbára a Dózsa , a Fradi , a Honvéd meg az ETO meccsein. A többin nem. Az viszont igaz,hogy átlagban több néző volt az összes többi csapat meccsén a mostanihoz képest!

  • Annyira azért nem bonyolult ez a téma. Ha ez az érdektelenség egy üzlettel kapcsolatban merülne fel, mindenki tudná a megoldást, hogy valami nem stimmel az árukészlettel, a kiszolgálással. Ebben a témában meg megy a süketelés sokak részéről. Gyakran ellátogatok családostól Polgárra az Outlet-be. Az üzletek kivitele belülről közel azonosak, de talán van igényesebben kialakított , mint a Nike boltja. Mégis ebben az egy boltban többen vannak egyszerre, mint a többiben összesen. Hiába lesz itt új stadion, ha nem tudják megtölteni minőséggel. Minőséghez pedig pénz kell, amiből itt a keleti végeken kevesebb van, mint mondjuk a fővárosban. Nem lehet mindenhol Mészáros Lőrinc a tulajdonos… Vagy ki tudja….