Tevékenység

 • Guru közzétett egy állapot frissítést 12 hónap óta

  Sziasztok, tudjátok, régen nem élek már Nyíregyházán, és sajnos ritkán is járok arrafelé. Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok valami konkrétumot az új stadion építésével kapcsolatban? Látványtervek vannak a neten itt-ott a 8000 fős stadionnal kapcsolatban, de ezek már kb. 1 évesek és 2020 nyarán történő elkészülésről beszélnek… Történt már egyetlen kapavágás is a témában ? Mit tudtok erről, illetve mit tudtok az atlétikai stadion rekonstrukcióról a Kertvárosban? Az elkezdődött már? Egy időben Kósa Árpád is szorgosan írogatott ide, de ő is jó ideje eltűnt innen, legalább is aktív hozzászólások formájában. Ugye a kérdés feszegetése azért fontos, mert a napnál is világosabb, hogy amíg nem lesz nálunk új stadion, addig objektív akadálya van nálunk az nb1-be jutásnak.

  • Szia,
   Az atletikai stadion építése már elkezdődött, az halad szépen.
   A foci stsdion építéséről nem sokat hallani. Én annyi infót hallottam, h a közbeszerzést a nyárig le kell zárni, utánna 900 nap van az építésre. Szóval kb 2023 ra lehet kész. Szerintem addig nem kell feljutasban gondolkodni, már ha minden marad a helyén….

  • Három akadálya van az nb1-nek. A polgármester, a csányi vezette mlsz, meg a ner……. Egyébként a stadion már nem a város tulajdona, hanem az államé. Lehet hogy azért csúszik a projekt, mert a lölő cégei még más helyen dolgoznak, és egy alsó hangon 12 milliárdos üzletet nem akar másnak átengedni…..

  • Az atletikai centrum befejezéséig nem kezdik bontani a stadiont.
   Melleslegeg van valami területrendezési probléma a környező épületek miatt amit nem bontanak. Jó indulattal év vége, jövő év elején megkezdődnek a munkálatok. Jol ìrjak kb 2023 lesz kész . Választások már nem befolyasolják mert a beruházás megjelent a magyar közlönyben is. Végleges terv még nincs aszem 8300 fős lesz.

   • Ez logikusnak tűnik talán abból a szempontból is, hogy amíg a futballstadiont átépítik, addig talán az atlétikaiban lehetnének a hazai meccsek is megtartva, és nem kellene másik városban játszanunk. Hogy látjátok, az atlétikai stadion mikorra fejeződik be?

    • Nem tudom, hogy az atlétikai stadion mérete megfelel e foci stadion méretéhez, de a jelenlegi stadion is majdnem megfelel az nb1 követelményének. Ez a kivétel a pálya alácsövezése. Szerintem – bár nem vagyok szakértő – az alácsövezést és a gyepesítést egy nyár alatt meg lehetne csinálni, de ez töredékébe kerülne egy stadion árának, és ebből keveset lehetne lenyúlni…….

     • Szerintem minden szabványos méretű (400 méteres kerületű ovális) futópálya által körülhatárolt terület megfelel a nagy pályás futballpályák méretbeli követelményeinek is. A többi részt nem akarom kommentálni. Szerintem ez már eldöntött dolog, ha nem nálunk költik ezt a pénzt, akkor máshol fogják, de akkor költsék inkább nálunk.