Tevékenység

 • Guru közzétett egy állapot frissítést 5 hónap, 1 hét óta

  Sziasztok, tudjátok, régen nem élek már Nyíregyházán, és sajnos ritkán is járok arrafelé. Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok valami konkrétumot az új stadion építésével kapcsolatban? Látványtervek vannak a neten itt-ott a 8000 fős stadionnal kapcsolatban, de ezek már kb. 1 évesek és 2020 nyarán történő elkészülésről beszélnek… Történt már egyetlen kapavágás is a témában ? Mit tudtok erről, illetve mit tudtok az atlétikai stadion rekonstrukcióról a Kertvárosban? Az elkezdődött már? Egy időben Kósa Árpád is szorgosan írogatott ide, de ő is jó ideje eltűnt innen, legalább is aktív hozzászólások formájában. Ugye a kérdés feszegetése azért fontos, mert a napnál is világosabb, hogy amíg nem lesz nálunk új stadion, addig objektív akadálya van nálunk az nb1-be jutásnak.

  • Szia,
   Az atletikai stadion építése már elkezdődött, az halad szépen.
   A foci stsdion építéséről nem sokat hallani. Én annyi infót hallottam, h a közbeszerzést a nyárig le kell zárni, utánna 900 nap van az építésre. Szóval kb 2023 ra lehet kész. Szerintem addig nem kell feljutasban gondolkodni, már ha minden marad a helyén….

  • Három akadálya van az nb1-nek. A polgármester, a csányi vezette mlsz, meg a ner……. Egyébként a stadion már nem a város tulajdona, hanem az államé. Lehet hogy azért csúszik a projekt, mert a lölő cégei még más helyen dolgoznak, és egy alsó hangon 12 milliárdos üzletet nem akar másnak átengedni…..

  • Az atletikai centrum befejezéséig nem kezdik bontani a stadiont.
   Melleslegeg van valami területrendezési probléma a környező épületek miatt amit nem bontanak. Jó indulattal év vége, jövő év elején megkezdődnek a munkálatok. Jol ìrjak kb 2023 lesz kész . Választások már nem befolyasolják mert a beruházás megjelent a magyar közlönyben is. Végleges terv még nincs aszem 8300 fős lesz.

   • Ez logikusnak tűnik talán abból a szempontból is, hogy amíg a futballstadiont átépítik, addig talán az atlétikaiban lehetnének a hazai meccsek is megtartva, és nem kellene másik városban játszanunk. Hogy látjátok, az atlétikai stadion mikorra fejeződik be?

    • Nem tudom, hogy az atlétikai stadion mérete megfelel e foci stadion méretéhez, de a jelenlegi stadion is majdnem megfelel az nb1 követelményének. Ez a kivétel a pálya alácsövezése. Szerintem – bár nem vagyok szakértő – az alácsövezést és a gyepesítést egy nyár alatt meg lehetne csinálni, de ez töredékébe kerülne egy stadion árának, és ebből keveset lehetne lenyúlni…….

     • Szerintem minden szabványos méretű (400 méteres kerületű ovális) futópálya által körülhatárolt terület megfelel a nagy pályás futballpályák méretbeli követelményeinek is. A többi részt nem akarom kommentálni. Szerintem ez már eldöntött dolog, ha nem nálunk költik ezt a pénzt, akkor máshol fogják, de akkor költsék inkább nálunk.

      • Na ez jön be nekem!
       Rég elkerültél Nyíregyről, mégis azt írod, hogy “nálunk”!
       🍻