Tevékenység

 • Kékvér közzétett egy állapot frissítést 2 hónap óta

  NB2: Győr, Siófok BEDŐLT!
  VÁC, ELESETT! meg vannak a kiesők!

   • 30 %? Mondjuk kerestek – könnyű legyen a számolás – 1.000.000 Ft havonta. Most otthon vannak, és keresnek 700.000 -et. Rossz szakmát választottam…..

    • Igen. De ez csak a kezdet! Ahogy hallom, még a felétől is kevesebb lesznek a fizuk! Szerintem akkor megtalálja mindenki a helyét ,és még akkor is túl lesznek fizetve! Jóval kevesebb lesz a TAo, ls azt is célzottan az utánpótlásra fogják költeni! Innentől felértékelődik az edzők szerepe,nem csak itt, hanem a világban is, mert ez mindenkit fog érinteni! Felértéklődik a jegybevétel,ha nem lesz állami pénz,márpedig az nem lesz! Most fog jönni az aminek már 10 éve kellene jönni! Tartsa el a csapat magát! Magas nézőszám ,magasabb bevétel! Ez mikor van? Amikor a csapat jól ,és gólratörő élvezetes focit játszik! Remélem innentől elmulik a focit ölő megélhetési edzők szerepvállalása! El fog tünni a TAO-s támogatás nagy része,mert másra kell a pénz,mert a gazdaság is megrokkan! 1-2 év ,és hatalmas átrendeződés lesz a magyar foci térképén!

     • “El fog tünni a TAO-s támogatás nagy része,mert másra kell a pénz,mert a gazdaság is megrokkan!”

      Ebben egyetértünk, de ugye – ahogy mondani szokták – minden szentnek maga felé hajlik a keze….

      Majd alcsuton is nem évi 10 milliárd fog befolyni, csak nyolc és fél…. Nem is beszélve a fradiról vagy a fehérvárról….. Nikolics sem 16 milliót fog keresni havonta, hanem csak nyolcat…..

      Mindenki egyenlő lesz, de lesznek egyenlőbbek!

      “Elsősorban a magyar futball jelenlegi modellje tűnik veszélyeztetettnek, elég csak elképzelni egy klubot, amelynek működési költségeit nagyban a taóból fedezik, főszponzorai között állami cég van, az MTVA-nak köszönhetően jelentősek a közvetítési jogokból származó bevételei (ez a megkötött szerződésnek köszönhetően minden bizonnyal megmarad), miközben alig akad szurkolója, viszont új a stadionja.

      Ebből a helyzetből kimászni nem tűnik egyszerű feladatnak, a problémát pedig a perverzitásig fokozza, hogy a finanszírozást alapvetően határozzák meg a politikai kapcsolatok. Nem soroljuk az egyes klubokat, szövetségeket, amelyeknek élén fideszes politikusok állnak, éppen elég, hogy megemlítjük a múlt héten publikált cikkünket, amelyben kimutattuk a taorendszer elemzése nyomán, hogy

      egy felcsútira 240-szer annyi taotámogatás jut, mint egy átlagos magyarra.

      Minthogy jelenlegi tudásunk szerint a felcsúti futballsport minősége, teljesítménye önmagában nem garantál ekkora különbséget, a miniszterelnök személye lehet az egyetlen racionális magyarázat a kiugrása. Az őrült pénzből lehet finanszírozni a felcsúti futballprojektet. A következő időszak nagy kérdése, hogy a válság hogyan alakítja ezt a szinte felfoghatatlan aránytalanságot. A mind szűkülő keretek között ugyanis a politikusok nyilván megpróbálják majd érvényesíteni kapcsolati tőkéjüket annak érdekében, hogy saját klubjuk, szövetségük a kisebb vesztesek között legyen.

      Ha ez sikerül, azaz továbbra is hasonló összeget lesznek képesek összehozni a felcsúti, a mezőkövesdi futball finanszírozására, az egyúttal azt jelenti, hogy tovább növelik az elképesztő aránytalanságot, miközben mind kevésbé függ a klub hagyományaitól, szurkolói számától, teljesítményétől, tudásától, hogy mennyi közpénzhez jut. Ezzel a már torzíthatatlannak hitt sportstruktúrát végleg elszakítanák minden sport lényegétől: a versenytől és a teljesítménytől.

      Ha azonban a szűkülő erőforrások mellett jobban érvényesülnek a sportszakmai tényezők, a felelős gazdálkodás és hasonló szempontok, akkor az eddig a taóból fizetett álomprogramok válnak finanszírozhatatlanná.”

   • 30% lemondás az korrekt! De 75%?

    • A 75% is lehet korrekt, ha milliós a fizetés…. De 100 ezerből a 10% is sok!