Tevékenység

 • Milos Janics közzétett egy állapot frissítést 3 év, 1 hónap óta

  Pár reggeli, esős gondolat, kezdjük a távozókkal. Örülök, hogy a nagypénzű, kis teljesítményű játékosoktól megszabadultunk. Mivel nem az én pénzem, engem nem érdekel, hogy milyen szerződést kötöttünk velük és hogy ingyen vagy pénzért mennek-e. Engem az érdekel, hogy például tiszát többet ne lássam Szpari-mezben.

  Úr Lacit és Törteit sajnálom, mert két nagyon jó mentalitású játékos távozott a keretből (hangsúlyozom, hogy nem a kezdő tizenegyből). Egyszerűen 25 faszi esetén kellenek olyan egyéniségek, mint ők.

  Érkezők: Fodornak örülök is meg nem is. Nekem nagyon fájt, hogy ez az intelligens ember nem mérte fel a kizáráskor, hogy ő hova is igazolt, ezzel nagyot esett a szememben. Nyerje vissza a játékával és a hozzáállásával a bizalmam, remélem menni fog neki. Jova jobb kapus, mint a tavalyiak, viszont közel sem jó kapus. Itt előre léptünk, átmeneti megoldásnak el tudom fogadni, amíg megtaláljuk a hosszú távú megoldást. Dragonert tekintsünk érkezőnek, emlékezzünk meg róla is: ha javul a hozzáállása, jó lehet! De ehhez sokkal nagyobb alázatra van szüksége. Csilusról sokat nem tudok, de többek elmondása szerint egy jó hozzáállású emberke, ami már előrelépés a tavalyi keret bizonyos tagjaihoz képest. Szóval az érkezőkkel eddig elégedett vagyok.

  És akkor a legfontosabb, a vezetői változások: építettem fel egy apró kis céget a semmiből, belefolytam nagy vállalkozások kialakításába, halvány sejtéseim vannak, hogy működik fel egy jól működő szervezet. A legfontosabb a pontos feladatmeghatározás, ezzel együtt a felelősségvállalás és a megfelelő személyek megtalálása. Eddig Nyíregyházán soha nem történtek meg ezek a lépések. Azzal, hogy az utánpótlás végre a felnőtt csapathoz került, hatalmasat léptünk előre. Olyan embereket raktunk pozícióba, akiknek van rutinjuk ebben, akiknek van kapcsolati tőkéjük. Hogy ezek az emberek-e azok, akiket keresünk, azt még nem tudom, senki sem tudja. De az irány az nagyon jó.

  És hogy mindez miért fontos? Azért, mert előbb-utóbb a mesterségesen tápolt csapatok el fognak tűnni, fel fogják élni azt a versenyelőnyt, amit most mesterségesen megteremtett nekik a rendszer, nekünk viszont itt maradhat egy működő organizmus. Ez sokkal fontosabb, mint hogy ki lesz a bal hátvéd jövőre.

  Én elfogadom, hogy sokan ennek nem látják a jelentőségét, de nekem ez a holt szezon legjobb híre eddig, mert dolgoztam jól működő rendszerben, dolgoztam rosszban és tudom, hogy mindez mennyire befolyásolja a hatékonyságot!

  Külön kitérnék Lucsánszkyra is: én is menesztettem volna azután a szezon után és a véleményem azóta sem változott: egyszerűen nem lehet ennyire ölni a focit, mert az már nekem, a védekező játék kedvelőjének is sok volt. Remélem változott gondolkodásban, remélem megkapja a keretét és előre tud lépni ő is! Hozzá teszem, hogy szakmailag és emberileg nekem nincs vele semmi bajom, de egyszerűen nem tudok azonosulni az ő nézeteivel a labdarúgással kapcsolatban. De talán ez már olyan, mint az ízlés, ezt el kell fogadni.

  Zárszó: a szezontól azt várom, hogy kiépüljön a rendszer. Szeretném, ha egy év múlva ilyenkor egy olyan szakmai és gazdasági csapata lenne a Szparinak, ahol mindenki tudja mi a dolga és tisztességesen el is tudja látni a feladatát. A csapat meg játsszon jó meccseket, “néha” nyerjen, látszódjon, hogy mit akarunk idén és jövőre és azután. Nekem ennyi elég is lesz!

  • Lucsánszky bebizonyította Soroksáron, hogy tud ő offenzív játékstílust is játszatni a csapatával, és ráadásul EREDMÉNYESEN!
   A Soroksár pár meccsét közvetítette a TV, ezt (offenzív stílus) egyértelműen alátámasztják az azokon látottak.

  • Úr Laci (meg Tamási és Szécsi is) még a játékosok között van, míg a többieket levették, az újak pedig felkerültek.

  • Iszom szavaid Milos! kapsz egy LIKE-ot 🙂