Tevékenység

 • pecalaci közzétett egy állapot frissítést 4 hét óta

  Realista! Legalább Pista bácsit hagyd már békén. Szidjál, kritizálj mást. Ismerem, még anno fociztam is vele néhányszor és hidd el nagyon jó szakember.

  • Jó szakember volt! Vagy 30 évvel ezelőtt! De hogy azóta tanult volna újat? Nem csak ő nem tanult újat, de szinte az összes nem tanult, pláne az idősebbek nem! Az ő gépén még windows 3.1-s van, ha érted a példát!

   És miért ne lehetne kritizálni? Ő egy “szent tehén”?

   • A magyar edzőszakma és a magyar játékosok azok akik 30 éve nem tanulnak meg futni és nincs fizikai erejük! Pontosabban az sincs! Mert nincs képzettségük és küzdeni akarásuk sincs! Rebrov sem hangsúlyoz mást: erőnlét ,erőnlét erőnlét. Nyilván a mai foci ettől összetettebb,de mi még az alapokkal sem állunk jól.

  • Pista bácsi egy karakán ember, de nem a látványos foci nagykövete volt soha. Az eredményesség mindenek előtt szemlélet vezérelte mindig. A meccs kezdőrúgásánál már van egy pontja a csapatnak, amire végig vigyázni kell. nem “szent tehén”, de Nyíregyházán nem illik bántani. Egyébként is “csak” tanácsadó, a személye garantált az öltözői fegyelemre, ami jó hatással lehet a pályán mutatott játékra is. Az biztos, hogy a klub nem lett rosszabb a személyével, és én szurkolok neki, hogy mindenki megelégedésére tudjon hozzátenni munkájával a klub eredményességéhez. Sok sikert Pista bá’ és jó egészséget !

   • Nézd Realista, vagy román Józsi, vagy megkeseredett komcsi-libsi, vagy szerintem egy OSTOBA emberi képződmény!!

    Lehet, hogy Pista bá’ gépén csak windows 3.1-es van, de amit az elmúlt években láttunk Nyíregyházán az olyan mint a windows 1.0-as, ha tudod, hogy ez mit jelent!

    • “Nézd Realista, vagy román Józsi, vagy megkeseredett komcsi-libsi, vagy szerintem egy OSTOBA emberi képződmény!!”
     Szép kezdés, hozzád méltó! (Csak ironizáltam, ha érted… Ha nem érted néz utána: https://idegen-szavak.hu/) De ha beakarsz állni egy még nagyobb bolsevik mögé, én nem akadályozlak…

     De vegyük végig az elmúlt éveket. Kezdjük Garamvölgyitől. Elhatározta, hogy fiatalokat kezd beépíteni – mint a lokiban – és meg is csinálta! De sajnos volt egy Dajka nevű klubvezető, aki az edző kihagyásával kirúgta a két legrutinosabb játékosát, Ileát és Aranyt néhány fordulóval a bajnokság vége előtt… Nem is lett meg a feljutás, a csapat a harmadik helyen végzett… Garamvölgyi – isten nyugasztalja – természetesen nem maradt, és jött “Pista bácsi”. Első nyilatkozata természetesen az volt, hogy folytatja a fiatalítást… Folytatta a lópikulát, elhozta az előző állomáshelyéről a Csongrádtól – osztályozót játszott a harmadosztályban maradásért, olyan jó munkát végzett ott is – Hlebát, akinek a neve beleégett az agyamba, olyan rossz játékos volt… De folyamatosan kezdő volt, legalább is amíg “Pista bácsi” volt az edző, de talán a nyolcadik forduló után elzavarták.
     Érdekes hallani a magyar fociban olyan pletykákat, hogy bizonyos játékosokat az edzők azért igazolnak le és játszatnak – pedig tudásuk szerint két osztállyal lentebb kellene játszaniuk – hogy a fizetésükből vissza oszanak a “mesternek”… Nem is tudom, hogy ez miért jutott az eszembe…

     Jött Kiss Károly… Végül tizenkettőből nyolcadikak lettek egy borzalmas idény után, Ezt követően annyi edző volt, hogy a felére sem emlékszem! De maradjunk “Pista bácsi”-nál! Amikor harmadszor itt volt, Lucsánszki volt az edző. Sokak szerint “Pista bácsi” állította össze a csapatot, és azért sikerült a feljutás. Lehetséges! De az is lehetséges, hogy éppen “Pista bácsi” ellenére sikerült a feljutás! Utána ő ment Lucsánszki került a helyére, jött Csábi. Nem volt egy sikertörténet… Ment Lucsánszki, ment Csábi jött Mátyus. Gatyába rázta a bandát, már az ősszel látszott, hogy valami megindult. Mátyus felett nem volt senki, minden felelősség az övé volt. A télen igazoltak külföldieket, és egyikkel sem égették meg magukat, sőt Zofcak és Halenár – szegény már meghalt – egészen kiváló játékosok voltak! A győri meccs összefoglalója le is van menve! Jött a jogtalan kizárás, de maradt Mátyus, és maradt a csapat magja. A feljutás a másodosztályba borítékolható volt, és a csapat erejét mutatta, hogy a kupában a másodosztályúakat alázta, de még az első osztályú Vasast is kiverte! Szóval nem volt egy windows 1.0! Megvolt a feljutás, de az összes külföldit elküldték. Hogy azért, mert nem akartak elesni az mlsz néhány milliójától, vagy azért mert fentről leszóltak a per miatt, hogy felejtős a feljutás, ezt már sosem fogjuk tudni…. Szóval mentek a légiósok és jöttek “nevek” mint Rudolf és Tisza. Az elvárás a feljutás volt, de ez nem sikerülhetett, mert ez már egy nem összeszokott csapat volt. Mátyus kapott egy ultimátumot, nem sikerült, mennie kellet. Jött Véber… Hagyjuk… Jött Dajka, némileg kiegyenesedett a csapat, 4 győzelem, 2 döntetlen 2 vereség. De Dajkának mennie kellett, nem tudom, miért… Jött Lucsánszki, akit sokan szidtak – pedig szerintem annyira nem volt rossz, de azért felette egy bozsik, hátában egy másik bozsik… Nem könnyű az edző élete… Ő is ment, jött a kis boszik… Tragédia… Lucsánszki 15 győzelem, 12 döntetlen 7 vereség. bozsik 2 győzelem 4 döntetlen, 8 vereség!
     És akkor jött beugróként Lengyel. 5 győzelem 3 döntetlen 3 vereség, és a játék is sokkal jobb volt! Jött még ebben az idényben Spisljak. 9 győzelem, 4 döntetlen 4 vereség.. Elmegy kategória, pláne, hogy télen jött… A többi már a közelmúlt Spisljak el Lengyel vissza, összerántotta a csapatot, elkezdte beépíteni a fiatalokat, és ő sem volt egy “windows 1.0-ás” sőt! De megint hoztak egy olyan összetételű társaságot, hogy csak na! A négyből három már dolgozott vezetőedzőként, plusz az egyiknek itt van a fia! Tisztára brazil szappanopera…. Nem lennék Gálhidi helyében….

  • Változtass nevet, sokkal jobban illene hozzád az OSTOBA név, realista helyett!!!