Tevékenység

 • realista állapotfrissítést küldött be a következő csoportba: Hajrá Szpari! / Csevegő csoport logójaHajrá Szpari! / Csevegő 7 év óta

  Ki kellene próbálni, hogy mi történne a ha 2-3 fiatal heti két alkalommal elmenne mondjuk karate edzésre. Ott magukba szívnának némi keménységet, és megtanulnák, hogy aki földre kerül, annak vége, és nem akarnának egy kemény védő csúnya nézésétől elesni. A kontroll csoport a többi fiatal lenne, mert így le lehetne mérni, hogy fizikailag és mentálisan fejlődtek-e. Bajzát dzsúdózott, Lengyel Roland (Nyíregyházán 2005-2007 között 53 nb/2-es meccsen 24 gól) birkózott, nem is alacsony szinten. Nem is lehetett felborítani olyan könnyen őket!

  • Biztos nem hátrány az ilyen jellegű elő képzettség, de elsősorban futballozni kellene megtanítani őket!
   Mátyus említette is, hogy minden szegmensben van lemaradásuk bőven…. /fizikálisan, technikailag, taktikailag és mentálisan is/ Burkolt célzás volt szerintem…. Hátha történik végre valami?!!!

   • Asmir suljic 23 év 171 cm 70 kg és rettegi az NB I a mi fiataljaink 16, 17, 18 évesek. Miről beszélünk?!
    Csak munkára kellene őket fogni, de nincs külön edzésük mert nincs rá pénz. Ide hozták Pölöskeit, gondolom nem kevés pénzért, na Ő egy torony, igazi fizikum, de ebben a szar NB III-ban 10 – 12 gólnál nem rúg többet.

    • Ez igaz! De azt is nézd már meg öreg,hogy Suljic 10 méteren mennyit ver bármelyik magyar fiatalra…hogy fordul és mennyi idő alatt? Hogy fedezi a labdát….ezt nem is az Újpestben tanulta meg,hanem valamikor olyan korban mint a mi mostani fiataljaink…

  • Ekézed a fiatalokat és általánosítasz. Nyilván testnevelés – történelem szakos diplomával rendelkezel, hogy ilyen jól belőtted a mozgáskoordinációjukat.

   • Elnézést,hogy beleszólok,talán nem is kellene. Papacash! Áruljátok már el,hogy ha ezek a fiatalok kikezdhetetlenek,és ezek szerint nem a képességeikkel ,nem a mozgáskoordinációjukkal ,nem a felépítéseikkel van a baj, akkor mivel??? MIért van az,hogy a kutyának sem kellenek? Ha csak a Szpariban nem játszanának,akkor megérteném,de az nb3-on kívül szinte sehol nem állják meg a helyüket…Értem én,hogy újabban bárki kritizálni meri a fiatalokat (akik mellesleg a legújabb csapatképen is röhelyfakasztóan néznek ki (Bocs!). Siheder fiúcskákként gyönyörűek,de focistaként?? Persze majd most megint várom a támadásokat meg a szurkapiszkát, de letojom mint mindig! Az első “támadótól” inkább azt várom,hogy a kérdésemre válaszoljon a forumtárs piszkálgatása és személyeskedés helyett! Ha ezek szerint tényeket sem szabad mondani ellenük, akkor mit tudtok említeni mellettük????????????

    • Tisztelt Easternboy!
     Természetesen a fiatalok nem kikezdhetetlenek. Lehet őket ecsetfejnek, zseléhuszárnak, divatmajomnak, stb. nevezni. Ráadásul ehhez tevékenyen hozzá is járulnak (tisztelet a kivételnek). Abban is igazad van, hogy javarészt arra dőlnek amerre a szél fúj. De, Te kimondod a végítéletet 16-tól 18-ig minden fiatalra. Legalább a 16 éveseknek megadnád az esélyt! Persze gizdák, de ezek néha éheznek a kollégiumban, mert sem menyiségben, sem minőségben nincs meg a megfelelő táplálék bevitelük. Azt hiszem erre mondja a dietetikus, hogy szemétkaja. Felcsúton ez úgy működik, hogy a dietetikus a heti edzéstervnek (terhelésnek) megfelelően állítja össze a napi kalóriabevitelt. De érintsük a kondicionálás témáját is. Fradinál a felkészülési időszakot figyelembe véve, de. edzés előtt 45 perc kondicionálás, du. edzés előtt 45 perc kondicionálás. Tehát napi két edzés + 90 perc kondicionálás. Ez nálunk, mármint kondicionálásra értve, heti 1 x 30 perc!!!!!! Ezzel azt akartam érzékeltetni, hogy ezek a fiatalok a legkevésbé tehetnek róla, hogy ,,röhejfakasztóak”. Én inkább áldozatként definiálnám őket. 10 – 12 évet belefeccöltek a futballba és miért??? Azért, hogy megkeseredett, kutyaütő, dilettáns, megélhetési edzőknek (itt is tisztelet a kivételnek) meglegyen a munkája. Azt mondja az egyik ilyen: ,,én már 250 gyereket neveltem fel” hova? A megye 3-ba???!!! És még büszke is rá!!!! A képességekről is néhány szót: technikai képzettség, gyorsaság, robbanékonyság, egy az egy elleni játék, vannak köztük akik több ilyen képességgel is bír. Van olyan fiatal, akiből nem néznénk ki, de szinte képtelenség elvinni mellette a labdát. Persze nekem is nagy talány, hogy egy – két fiatal mit keres ott. Azért megnyugtatlak, ezek a fiatalok nem fognak fel játszani. Az egész egy nagy színjáték. Mi fórumozók egymásnak esünk, ahelyett, hogy az up. vezéreket kérnénk számon. Tisztelt fórumtárs! Jelen írásommal az ok – okozati összefüggésekre kívántam rávilágítani. Sem támadni, piszkálni, személyeskedni nem állt szándékomban. Bár előfordulhat, hogy nem telik el 5 forduló és inkább azt mondod, Pölő helyett inkább játszon a Pálinkás:):):)

     • Hát örülök,hogy így látod a dolgokat Papacash. Ezek szerint van néhány fiatal,akik tulajdonképp rejtett gyémántok. Azért mondom,hogy rejtett,mert senki nem veszi észre a képességüket. Rajtad kívül. Nem gondolod,hogy ha valóban úgy van ahogy mondod,akkor már nem itt tartanának ezek a fiatalok…de beszélhetnénk nyugodtan a többi fiatalról is. Én nem csak a mieinkre mondnom ezt,hanem a legtöbb magyar fiatalra. A diatetikusról meg annyit,hogy szerinted a bosnyák meg a szerb utánpótlásban hány diatetikus dolgozik? Vagy az ukránban? Ők ha lehet még rosszabb körülmények között edződnek, és mégsem a mi szintünket hozzák. Valaki írta korábban,hogy Debrecenbe sikk eligazolni már serdülőként az akadémiához. Én ezt nem értem. Nézzük csak Balogh Norbertet! Bevallom a legutóbbi meccsein meglepett a fiú! Én semmit nem néztem ki belőle,leginkább azért mert távol áll az alkata az ideális csatártól. Ám el kell ismerni,hogy ez a fiú minden meccsén jobban és jobban játszik ,sőt szemmel láthatóan fejlődik! Ezt nem gondoltam volna. Tényleg mocorog a fiúban valami! A Rosenborg ellen az első félidőben óriásit játszott és ezt nem a gólja miatt mondom. Ő az akadémia neveltje. Csakhogy! Ő az egyetlen!! Akkor lenne jó,ha minden évben legalább 4-5 Balogh Norbert jönne ki a Loki akadémiáról. Csakhogy nem így van!! Talán esetleg még Sóst lehet említeni,de valami miatt őt közel sem játszatják az első csapatnál..Szóval Balogh egyedül van. A debreceni akadémia hosszú évek óta működik. És jó ha két évente egy igazi tehetség (értsd az nb1 szintjén) kerül onnan ki. Ezért felesleges az egész! Ennyi játékos eddig is “termett” akadémiák nélkül….ha ennyi ráfordítással csak egy tehetség nevelődik ki,akkor valamit rosszul csinálnak…Nézd meg a Rosenborgot! Ott a 80% norvég. Lehet hogy nem mind trondheimi nevelés sőt valószínű,de ég és föld a két ország utánpótlás nevelése. Egyetértek cssz-szel! Már a kiválasztáskor elcseszik. Mert nagyon sok jó fizikumú gyerek kis sincs választva. Tudjuk hogy miért…és ez már alapból magyaráz mindent. De akit kiválasztanak, az sem kap 6-8 év alatt megfelelő alapokat. Ahogy totthino is mondta: még focizni sem tanítják meg őket…de kapnak ezek az évek alatt minimum egy alkarnyi tetkót és kb félévente új hajat…ez az! Ez kell,hogy fontos legyen…meg kellene mutatni a mostani fiataloknak,hogy Ibrahimovicson és Vidalon nem csak tetkó van….ezzel kellene kezdeni 12 éves korban…..na persze egy reális és átgondolt kiválasztás után. 🙂