Tevékenység

 • realista közzétett egy állapot frissítést 3 hét, 4 nap óta

  qgli55 emlegette, hogy a második csapat keserves 1-1 játszott a Kálósemjénnel. Én kint voltam.
  Ennek az eredménynek voltak külső és belső okai.
  A külső ok az volt, hogy vagy 50-80 néző jött Semjénből akiknek sikerült olyan jó falusi hangulatot csinálni, hogy a játékvezetők némileg besz….tak. Így szinte minden összecsapásnál alattomosan lábra mentek – tehették – vagy a kisebb súlyú nyíregyháziakat fel akarták öklelni. Most nem azt kell gondolni, hogy tisztességes test test elleni küzdelem, hanem mint a rögbiben, leteríteni az ellenfelet. Persze tudom, hogy ezekben az osztályokban ez megy…. Például a 2-es számú játékosuk már az első percektől kezdve vérbeforgó szemekkel játszott. Elég nagydarab volt némi súlyfelesleggel, jóval 100 kiló fölött. Minden megmozdulásában benne volt, hogy sérülést fog okozni, de csak a 83 percben a sokadik durvaság után kapott sárga lapot…
  Szóval egy tahó volt, de hát akinek az első egyesülete ULTRAS DEBRECEN SE volt, attól mit lehetne várni…. Persze volt, amikor ütközött a 60 kilós 17 éves nyíregyházival, akkor elterült, mint a gyalogbéka, a parasztok meg a korlátnál piros lapot üvöltöttek. Minthogy nem volt semmi, elkezdték a fiatal partjelzőt köpködni… Na akkor oda ment 2 azaz kettő rendező és bekussoltak….
  Szóval a Kállósemjéni nézőket nem volt ki helyre tegye, pedig 10 ultra elég lett volna… A durvaságra visszatérve csoda, hogy csak Tóth Ádám sérült meg, de én úgy láttam, a térdén, szóval egy darabig nem fog játszani… Ezek voltak a külső okok.

  A belső okok közé sorolom, hogy ilyen összeállításban ez a csapat soha nem játszott! Mondjuk nem is halottam arról, hogy egyetlen egy edzőmeccset is játszott volna ez a vegyes keret! Nem kellene lenézni a megyei kettőt! Az is ok volt, hogy a fiataloknak még nem kezdődött el a bajnokság és nincsenek meccsek a lábukban.
  De a legnagyobb probléma az volt számomra, hogy a nyíregyházi edző szájában megaludt a tej! Amikor lerúgták Tóthot, még csak oda sem szólt a játékvezetőnek! Nem utasította a játékosait, hogy ne ívelgessenek, mert bármilyen lassú az ellenfél, oda fognak érni és a nagyobb testsúllyal el fogják nyomni őket! Nem ordította nekik, hogy gyors rövid passzokkal futtassák az ellenfelet, mert már az ötvenedik percben légszomjjal küzdenek! Az egész második félidőben egy normális gyors támadás volt, de akkor meg védett Ovszijenkó! Úgy nagyjából semmiért nem szólt, ellentétbe az ellenfél edzőjével, aki már idegesítően sokat beszélt, reklamált a játékvezetőnél, irányította a csapatát, szóval együtt élt a játékkal! A nyíregyházi edző meg finoman szólva nem…..