Tevékenység

 • realista közzétett egy állapot frissítést 3 hét, 3 nap óta

  Nézzünk némi statisztikát. Bár hat forduló után kissé korai, de vitainditónak jó lesz….

  Szóval lement hat meccs, van 10 pont. Ez most 55%-os teljesítmény. 5 lőtt gól – meccsenként 0,83 – és 3 kapott – meccsenként 0,5 – vagyis a második nagyon jó, de az első meg meglehetősen nézőriasztó lehet hosszú távon! A keret kialakításáért a jelenlegi vezetés felel!

  Akkor nézzük Lengyel statisztikáját.

  22 meccsen ült a kispadon. 11 győzelem, 4 döntetlen és 7 vereség. Ez 56%-os teljesítmény, vagyis majdnem hajszálra azonos. De! A 22 meccsen 41 gólt rúgtak – meccsenként 1,86 – és 26 gólt kaptak – meccsenként 1,18 – amiből a második nem rossz, az első pedig egész jó! Mindkét alkalommal beugró edző volt, nem ő állította össze a keretet! Az első alkalommal nem ő vezényelte le az alapozást, a másodiknál a télit már igen, de akkor sajnos Jova távozásával megroppant a csapat, valahogy úgy, ahogy annak idején Szendrei távozásánál. Ha nem csal az emlékezetem, csak Ásványi és Györgyi jött máshonnan az ő idejében a csapatba, mert ő jobban épített a helyi fiatalokra.

  Szóval az eredményességi statisztika eddig nem nagyon igazolta Lengyel leváltásának helyességét, a lőtt gólok száma meg nagyon nem!

  • Úgy gondolom, már unásig ecseteltem Sándor Pista bá’ filozófiáját, így azt már többet nem teszem, viszont annyival kiegészíteném, hogy Gálhidi védőjátékos volt aktív korában. Egyik sem a támadó focit preferálja, ellenben Lengyel Rolival, aki csatár volt aktív játékos korában. Az más kérdés, hogy ezek a szemléletek milyen minőségben jelentek meg a csapat játékában. Az igazolással kapcsolatos megjegyzésedhez annyit hozzáfűznék, hogy Lengyelék hozták ide Patvarost Kecskemétről, aki gyakorlatilag eljött Nyíregyházára “karanténoskodni”, majd annak végeztével távozott is. Valószínűleg nem önszántából. Valahogy ezek az igazolások, elküldések hajaznak egy régi hirdetésre, miszerint öreg Wartburg kombimat két stráf marhatrágyára cserélném. Jelige: ” szart szarért”

  • Abszolút egyetértek mindkettőtökkel, de én továbbra is tartom, hogy nem az edző személye a legnagyobb kérdés, hanem a vezetésben és itt nem a tulajdonosra gondolok! Bár neki kellene kineveznie egy szakmai igazgatót, aki az álllandóságot képviseli, teljesen mindegy, hogy épp hány vagy milyen edző van! Ilyen személy nincs jelenleg a klubnál, ami meglátszik rajtunk már évek óta, hogy csak vegetálunk, hiszen nincs egy egyértelmű út, hogy milyen klubot szeretnénk felépíteni! Sándor István tanácsadó, de már elnézést, de nem egy 76 éves úri embertől várom a hosszú távú megoldást! Emellett sosem vitattam a Lobanovszkij iskolát, de magyar játékosokkal ezt nem lehet elérni, Rebrov is ennek az iskolának a híve és szinte csak külföldiekkel tudja megvalósítani, mert egyszerű ez a stílus nekünk idegen, mármint a magyaroknak! Nem tudunk koncentrálni 90 percig, de cserében szeretjük a szép játékot, a cseleket, a gólokat és ezért van kevés néző, mert az emberek nagy része leszarná, hogy milyen a színvonal, ha meccseként látna 2-3 gólt, helyzeteket és kapura lövést! Szóval azt kell mondanom, hogy nem tartunk semerre, ismét csak tüzet oltunk és ez meglátszik a hektikus eredménysoron! Egy sportigazgatót vagy szakmai igazgatót kell kinevezni, aki egy futballszakember, tudja hogy működik egy klub, tudja segíteni az edző és a tulaj munkáját, ő felel az igazolásokért, természetesen az edző által kinézett játékosok kapcsán és ő ismerné azt a filozófiát, azt a játékstílus, amit a klub képvisel, ő lenne az állandóság! Ilyen nincs sajnos a klubnál, de szerintem nem is volt soha, ha volt is, nem bízott bennük a tulaj, de valljuk be, Kozák Attilának semmi köze nincs a focihoz, lehet, hogy jó ügyvezető, de mellőle hiányzik egy szakmai igazgató, elég lenne egy, nem kell ide három, de az az egy olyan biztos legyen, mint az ügyvezető személye! Ha ez a személy meglenne, akkor végre ráállhatnánk egy pályára, amely által pár év alatt normális, NBI-es klubot tudnánk építeni! Tudom, hogy sok kókler és szélhámos van az elsőosztályban, de igazából, ha megnézitek az NBI-es csapatokat, akkor mindenhol van: Mezőkövesd – Tóth László, aki azért edző is, Zete – Sallói István, aki úgy tudom, hogy szintén edzői papírral is rendelkezik, Kisvárda – Révész Attila, aki szintén ért hozzá, de igazából a szakmai részeket meghagyja az edzőnek (úgy, ahogy), Honvéd – Urbányi István, akinek szintén van edzői papírja, Videoton – Kovács Zoltán! Tudom, hogy ők mind megosztó személyiségek, de mégiscsak próbálnak csapatot építeni, nálunk viszont nincs olyan futball szakember, aki az állandóságot képviseli, ezért nincs előre lépés!

   • Egy ember kellene ide csak. Akinek pénze van, és “focifanatikus”. Bálintnak pénze van, de inkább TAO-ja, és hamarabb technikai sport fanatikus. Finanszírozza a focit, mert így kell tennie, ha körön belül akar maradni, de nekem még mindig az az érzésem, hogy egy tuningolt Trabantért odaadná az egészet, ha tehetné…. 🙂 Szikyre sok mindent lehet mondani, de hogy nem volt “futballfanatista”, azt nem. Egyébként Brekk is az volt, de az ő anyagi lehetőségei kimerültek az NB3-ban.

   • Teljesen igazad van, de egy jó sportigazgatót nem bíztos hogy hagynak érvényesűlni lásd Herbert Gábort, és a pénzt sem ők fizetik ki a kiszemelt játékosokért.